כדורי בשר צמחוניים עם גרגירי חומוס ברוטב חריף אדום

מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה עם מכסה. צילום שרית גופן
מתכון של בת חן דיאמנט עבור טבעול לקציצות טעימות ברוטב אדום שדורש בצד חלה רכה וטעימה. מתאים לתקופת בין המצרים (20 ביולי עד 10 באוגוסט) בה ברוב עדות ישראל קיים איסור על אכילת בשר, עוף ושתיית יין. שווה לנסות במהלך השנה כולה

מצרכים ל-6 מנות

3 שיני שום פרוסות

1 פלפל חריף פרוס לטבעות

1 כף פלפל צ'ומה

2 כפות שמן זית

1 פחית שימורי עגבניות מרוסקות

2 כפות רסק עגבניות איכותי

מלח, פלפל

2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים

1 חבילת כדורי בשר צמחוניים כמו של טבעול

אופן ההכנה 

מחממים סיר רחב, מוסיפים שמן זית ושיני שום.

מזהיבים את השום.

מוסיפים, פלפל חריף, פלפל צ'ומה, עגבניות ומביאים לרתיחה.

מוסיפים רסק עגבניות, מלח ופלפל.

מנמיכים את האש ומבשלים כ- 20 דקות עם מכסה סגור.

מוסיפים את הקציצות לרוטב.

במידת הצורך מוסיפים מים עד לחצי גובה הקציצות.

מבשלים כ- 20 דקות על אש נמוכה עם מכסה.

מדי פעם מערבבים בעדינות את הקציצות על מנת שהרוטב יעטוף אותן.

5 דקות לפני סיום הבישול מוסיפים גרגירי חומוס.

מגישים עם חלה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר