בישול הריזוטו:
לטגן בחמאה כוס אורז לריזוטו.
במקביל לחמם 2 כוסות מים לרתיחה.
לתבל את המים במלח ופלפל.
כשהמים חמים והאורז חם להוסיף 1.5 כוסות מים לאורז לבישול של 10 דקות מכוסה בנייר כסף, עד שהאורז יהיה אל דנטה – כלומר 3/4 מוכן ומעט קשה.
להוסיף את שאר המים נוספים לספיגה באורז – לעשות זאת מיד בסיום הבישול .
חומרים לתערובת גבינות:
70 גר' גבינת פטה מגורדת
70 גר' פרמזן מגורדת
50 גר' גבינת קרם שמנת 5 %
70 גר' מוצרלה מגורדת
70 גר' צהובה מגורדת
50 גר' זיתי חרוזית ירוקים קצוצים דק
200 גר' פירורי לחם מוזהבים
הכנת המסה:
שהאורז עדיין חם, להוסיף את הגבינות והזיתים ופירורי הלחם (להשאיר כ- 100 גר' פירורים לציפוי)
לערבב היטב ולקרר.
להכין כדורים הדוקים.
לטבול בפירורי לחם.
לטגן בשמן עמוק עד הזהבה.
להגיש בליווי רוטב עגבניות.