Mandarine Napoleon שמיוצר על ידי ענקית הליקרים ההולנדית De Kuyper, נוצר לראשונה עבור נפוליאון בונפרטה. במהלך חייו היה זה משקה שנשמר בבלעדיות עבורו, ורק לאחר מותו הוצע לציבור הרחב.המשקה מופץ ב- 137 מדינות ברחבי העולם (יבואן בישראל: אקרמן). מוצע לשתייה בקוקטיילים או נקי עם קוביית קרח.
תהליך הייצור של מנדרין נפוליאון מתחיל בקטיף התפוזים והמנדרינות בסיציליה. במקביל נבחרים 20 חומרי טעם נוספים מרחבי העולם, ביניהם ציפורן, אגוז מוסקט, קינמון, זרעי אנג'ליקה, ועלי תה ירוק ושחור. כל אלה עוברים תהליך השרייה ולאחר מכן זיקוק משולש. רק מהחלק המשובח ביותר בתזקיק מייצרים את המשקה. לאחר יישון של שלוש שנים לפחות מוסיפים לתזקיק קוניאק משובח בן 10 שנים, ובסיום התהליך מתקבל Mandarine Napoleon.
טווח מחיר: 79-89 ₪. אחוז כוהל: 38%. נפח: 700 מ"ל. לא כשר. להשיג בחנויות האלכוהול
מתכוני קוקטיילים
The Lieutenant
רכיבים
40 מ"ל Mandarine Napoleon
10 מ"ל מי סוכר
2 פרוסות ג'ינג'ר
3 פרוסות לימון
3 פרוסות תפוז
אופן ההכנה
בכוס קוקטייל נמוכה מניחים את הג'ינג'ר, לימון ותפוז.
מועכים מעט להפקת המיצים.
מוסיפים את מי הסוכר וממלאים את הכוס בקרח כתוש.
מוסיפים את המנדרין נפוליאון ומערבבים בעדינות.
St. Helena's Poison Punchbowl
רכיבים
720 מ"ל Mandarine Napoleon
540 מ"ל מיץ חמוציות
360 מיץ תפוזים
180 מיץ לימון
20 דאש ביטר
5 כפות נקטר אגבה, יש לטעום בשל מתיקות המיץ.
לקישוט – פלחי תפוז, נענע ומקלות קינמון
אופן ההכנה
שמים את כל הרכיבים בקערת פונץ'.
מוסיפים קרח ומערבבים היטב.
Mandarine Margarita
רכיבים
22.5 מ"ל Mandarine Napoleon
22.5 מ"ל El Jimador Silver
22.5 מ"ל מיץ ליים
פרוסת ליים
מלח
אופן ההכנה
את פרוסת הליים מעבירים על שפתי כוס קוקטייל מצוננת וטובלים במלח.
בשייקר משקשקים מנדרין נפוליאון, טקילה, מיץ ליים וקרח.
מסננים לתוך כוס הקוקטייל.
מקשטים בפרוסת הליים.