מאפה פיקנטי במילוי טונה

אוספים את שולי הבצק מעל המלית. מהדקים לצרור ומניחים את כל הצרורות בתבנית האפייה. צילום ניר עצמון
אחד הסימנים של ראש השנה הוא הדג שמסמל בין השאר את הברכה שנפרה ונרבה כדגים. סטארקיסט מציעה מתכון למנת דג טונה שתעשיר את שולחן החג. מתאימה וטעימה כשדרוג לארוחה או כמנה ראשונה

רכיבים ל-6 מנות

600 גרם בצק עלים מרודד דק (פילאס תורכי)

למלית

1 קופסה טונה בשמן מסוננת (160 גרם)

1 קופסה מסוננת (160 גרם) טונה עם פלפל חריף או עם לימון כמו של סטארקיסט

1/3 כוס שמן זית

1 בצל סגול קצוץ דק מאוד

4 שיני שום קצוצות

1 וחצי פלפלים מצבעים שונים, חתוכים לקוביות קטנות

1 זוקיני חתוך לקוביות קטנות

1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות

מלח, פלפל שחור גרוס

1 עגבנייה קצוצה דק

1 כוס עשבי תיבול קצוצים (שמיר, עירית, טימין, פטרוזיליה)

2 ביצים קשות, קצוצות

לציפוי

1 ביצה טרופה

אופן ההכנה

הכנת המלית

מחממים במחבת גדולה שמן זית.

מוסיפים את הבצל, השום, הפלפלים והזוקיני.

מטגנים תוך כדי בחישה 10 דקות.

מוסיפים את הפטריות והעגבנייה, ומתבלים במלח ופלפל. מטגנים עוד 10 דקות,

מסירים מהלהבה, מצננים ומעבירים לקערה.

מפוררים את שני סוגי הטונה.

מוסיפים לקערה את הטונה, עשבי התיבול והביצים הקשות.

מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול.

מחממים תנור לחום גבוה – 200 מעלות.

מרפדים תבנית בנייר אפייה.

פורשים את הבצק על משטח עבודה מקומח ומחלקים

ל- 12 ריבועים שווים.

מניחים במרכז כל ריבוע מעט מהמלית.

אוספים את שולי הבצק מעל המלית ומהדקים לצרור.

מניחים את כל הצרורות בתבנית האפייה.

מברישים את הצרורות בביצה טרופה.

אופים בתנור כ- 25 דקות עד להזהבה.

הגשה

מגישים חם לצד סלט.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר