מגדל ירקות וגבינה

חומרים ל- 2 מנות:2 פרוסות רוחב של חציל בינוני4-6 פרוסות רוחב של קישוא1 פרוסות רוחב של בצל3 פרוסות רוחב של עגבניה מוצקה (כל הפרוסות בעובי 7-10 מ"מ)6 עלי בזילקום שלמיםשמן זיתמלחפלפל שחור גרוסקורט אורגנולמילוי:תערובת של כף גבינת ריקוטה עם כף גבינה בולגרית מפוררת בתוספת מעט עלי טימין טריים.20 גרם גבינת מוצרלה (4 פרוסות קטנות מגלילי "גד") או מוצרלה מגוררת.להכנה:2 קיסמים או גבעולי רוזמרין אופן ההכנה:ממליחים את פרוסות החציל ומשהים במשך כ –30 דקות. מנגבים היטב או שוטפים ומייבשים.מברישים את כל הירקות משני הצדדים בשמן זית, מתבלים ומסדרים בתבנית על נייר אפיה.מדליקים את הגריל בחום בינוני-גבוה של 200-220 מעלות, ומניחים את הירקות 7-10 ס"מ מן הגריל. הופכים את העגבניות לאחר 3-5 דקות, מוציאים ושומרים בצד. את הקישואים והבצל הופכים לאחר 10 דקות ומשאירים ל– 10 דקות נוספות. מוציאים ושומרים בצד. את החצילים צולים במשך כ – 15 דקות מכל צד. מברישים בשמן נוסף במידת הצורך.בניית שכבות:בתבנית משומנת מניחים את פרוסות הירקות זו מעל זו (הסדר על הירקות אינו משנה). מפזרים ביניהם את הגבינות בשכבות. מחזיקים את המגדל עם שני קיסמים או עם ענפי רוזמרין.אופים בתנור מחומם בחום של כ– 200 מעלות במשך כ–10 דקות, עד שהמוצרלה נמסה. מגישים מיד בתוספת סלט ירוק.

חומרים ל- 2 מנות:
2 פרוסות רוחב של חציל בינוני
4-6 פרוסות רוחב של קישוא
1 פרוסות רוחב של בצל
3 פרוסות רוחב של עגבניה מוצקה (כל הפרוסות בעובי 7-10 מ"מ)
6 עלי בזילקום שלמים
שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
קורט אורגנו

למילוי:
תערובת של כף גבינת ריקוטה עם כף גבינה בולגרית מפוררת בתוספת מעט עלי טימין טריים.
20 גרם גבינת מוצרלה (4 פרוסות קטנות מגלילי "גד") או מוצרלה מגוררת.

להכנה:
2 קיסמים או גבעולי רוזמרין

אופן ההכנה:
ממליחים את פרוסות החציל ומשהים במשך כ –30 דקות. מנגבים היטב או שוטפים ומייבשים.
מברישים את כל הירקות משני הצדדים בשמן זית, מתבלים ומסדרים בתבנית על נייר אפיה.
מדליקים את הגריל בחום בינוני-גבוה של 200-220 מעלות, ומניחים את הירקות 7-10 ס"מ מן הגריל.
הופכים את העגבניות לאחר 3-5 דקות, מוציאים ושומרים בצד. את הקישואים והבצל הופכים לאחר 10 דקות ומשאירים ל– 10 דקות נוספות. מוציאים ושומרים בצד.
את החצילים צולים במשך כ – 15 דקות מכל צד. מברישים בשמן נוסף במידת הצורך.

בניית שכבות:
בתבנית משומנת מניחים את פרוסות הירקות זו מעל זו (הסדר על הירקות אינו משנה). מפזרים ביניהם את הגבינות בשכבות. מחזיקים את המגדל עם שני קיסמים או עם ענפי רוזמרין.
אופים בתנור מחומם בחום של כ– 200 מעלות במשך כ–10 דקות, עד שהמוצרלה נמסה. מגישים מיד בתוספת סלט ירוק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר