מגוון מתכוני כריכים

כריך צפתית ועגבנייה:חומרים:לחמניית סובין 1 עגבנייה פרוסה3 פרוסות יפות של צפתית גד 1 כף שמן זית איכותי אופן ההכנה:מורחים את שמן הזית על שני חלקי הלחמנייה.מסדרים את פרוסות בגבינה לאורך, ומעל את פרוסות העגבנייה.כריך אבוקדו בולגרית:חומרים: שתי פרוסות אבוקדו עבות ללא קליפה1 פרוסה בולגרית מעודנת של "גד" או כף בולגרית למריחה2 פרוסות לחם דגנים כהה כפית שמן זיתמעט בצל ירוק (לא חובה)כריך חביתה ובולגרית:כריך עשיר ומלא בחלבון וסידן. מומלץ לשדרג בעשבי תיבול חומרים: 1 לחמנייה עגולה (רצוי לא מקמח לבן)1 ביצה 1 פרוסה בולגרית מלח ים מעודנת של "גד"1 כף שמן זית אופן ההכנה:טורפים את ביצה ומערבבים לתוכה את פרוסת הבולגרית מפוררת. במחבת עם שמן זית מטגנים את החביתה משני הצדדים, ומעבירים ללחמנייה.טיפ חשוב: מומלץ להתחיל את טיגון החביתה בשמן זית "קר" (ללא חימום מוקדם של המחבת), כדי לשמור על הערכים התזונתיים של השמן. כריך טונה ושמנת עיזים:חומרים עבור 2 כריכים:4 פרוסות לחם דגנים1 קופסה טונה במים, מסוננת2 כפות גבינת שמנת עיזים של "גד"גיוונים לילדים שאוהבים: בצל ירוק, טבעות זיתים, מלפפון ירוק פרוס דקאופן ההכנה:מערבבים בקערה קטנה את הטונה, לאחר שסיננו אותה מהמים, עם גבינת השמנת.מורחים את התערובת בשכבה נכבדה בין הפרוסות.מומלץ לשלוח את הילד עם קופסת ירקות חתוכים בנפרד. כריך לאבנה:חומרים:1 פיתה חיטה מלאה4 פרוסות חציל אפויות בתנור ומתובלות בשמן זית, שום ומלח2 כפות לבנה 5% של "גד"אופן ההכנה:את החצילים מכינים מראש. במקום לטגן, מסדרים את פרוסות החציל על רשת התנור, מורחים במעט שמן זית, וקולים בתנור בחום גבוה 15 דקות.מעבירים לכלי אחסון ומתבלים במלח, שום ועשבי תיבול. ניתן גם להשתמש במוצר קנוי של אחת מחברות הסלטים.מורחים את שני חצאי הפיתה בגבינת הלאבנה.מוסיפים שתי פרוסות חציל בכל חצי פיתה.ניתן לגוון ולהעשיר את הכריך עם ביצה קשה.כריך ריקוטה פריך ומתוק:כריך לילדים שאוהבים מתוק, ובו גם ריקוטה ודגני בוקר לשיפור המרקם והערך התזונתיחומרים:לחמנייה רגילה 1 כפית ממרח שוקולד2 כפיות גבינת ריקוטה "גד"חופן דגני בוקר (קורנפלקס, כריות, וכו')אופן ההכנה: מורחים את הלחמנייה בממרח השוקולד מצד אחד של הלחמנייה, ואת הריקוטה מהצד השני.מפזרים ביניהן את דגני הבוקר וסוגרים לכריך. כריך ריקוטה שקדים ודבש:שילוב מנצח של דבש וגבינת ריקוטה שמקבלת לתוכה מגוון טעמים, ובתוספת שקדים פרוסים. מתקבל עושר רב של טעמים ומרקמיםחומרים: 2 כפות גבינת ריקוטה 5% "גד"1 כף דבש דבורים טהור1 כפית שקדים פרוסים מולבנים לחמניית דגנים עגולהאופן ההכנה:מערבבים את הגבינה עם הדבש בצלוחית כדי למנוע נזילות דבש.מורחים את הלחמנייה בתערובת הגבינה והדבש, ומפזרים מעל את השקדים.ניתן לגוון כריך זה בתוספת של פרי פרוס בתוך הכריך. מומלצים נקטרינה, שזיף אדום ותאנים טריות. פיתה עם סלט לאבנה ועגבניות:את הסלט ניתן להכין גם לארוחת ערב או כמזט לאירוחחומרים לסלט:1 קופסה לאבנה 5% "גד"3 עגבניות חתוכות קטן לקוביות 1 שן שום כתוש צרור פטרוזיליה קצוצה צרור נענע קצוצה פלפל חריף קצוץ לפי הטעם (לא חובה)מלח, פלפלכף שמן זיתלכריך:1 פיתה חיטה מלאה2 כפות סלט לאבנה ועגבניותאופן ההכנה:חוצים את הפיתה וממלאים כל מחצית בכף סלט גדושה.עוטפים היטב בניילון נצמד.

כריך צפתית ועגבנייה:
חומרים:
לחמניית סובין
1 עגבנייה פרוסה
3 פרוסות יפות של צפתית גד
1 כף שמן זית איכותי
אופן ההכנה:
מורחים את שמן הזית על שני חלקי הלחמנייה.
מסדרים את פרוסות בגבינה לאורך, ומעל את פרוסות העגבנייה.

כריך אבוקדו בולגרית:
חומרים:
שתי פרוסות אבוקדו עבות ללא קליפה
1 פרוסה בולגרית מעודנת של "גד" או כף בולגרית למריחה
2 פרוסות לחם דגנים כהה
כפית שמן זית
מעט בצל ירוק (לא חובה)

כריך חביתה ובולגרית:
כריך עשיר ומלא בחלבון וסידן. מומלץ לשדרג בעשבי תיבול
חומרים:
1 לחמנייה עגולה (רצוי לא מקמח לבן)
1 ביצה
1 פרוסה בולגרית מלח ים מעודנת של "גד"
1 כף שמן זית
אופן ההכנה:
טורפים את ביצה ומערבבים לתוכה את פרוסת הבולגרית מפוררת.
במחבת עם שמן זית מטגנים את החביתה משני הצדדים, ומעבירים ללחמנייה.
טיפ חשוב: מומלץ להתחיל את טיגון החביתה בשמן זית "קר" (ללא חימום מוקדם של המחבת), כדי לשמור על הערכים התזונתיים של השמן.

כריך טונה ושמנת עיזים:
חומרים עבור 2 כריכים:
4 פרוסות לחם דגנים
1 קופסה טונה במים, מסוננת
2 כפות גבינת שמנת עיזים של "גד"
גיוונים לילדים שאוהבים: בצל ירוק, טבעות זיתים, מלפפון ירוק פרוס דק
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה קטנה את הטונה, לאחר שסיננו אותה מהמים, עם גבינת השמנת.
מורחים את התערובת בשכבה נכבדה בין הפרוסות.
מומלץ לשלוח את הילד עם קופסת ירקות חתוכים בנפרד.

כריך לאבנה:
חומרים:
1 פיתה חיטה מלאה
4 פרוסות חציל אפויות בתנור ומתובלות בשמן זית, שום ומלח
2 כפות לבנה 5% של "גד"
אופן ההכנה:
את החצילים מכינים מראש. במקום לטגן, מסדרים את פרוסות החציל על רשת התנור, מורחים במעט שמן זית, וקולים בתנור בחום גבוה 15 דקות.
מעבירים לכלי אחסון ומתבלים במלח, שום ועשבי תיבול.
ניתן גם להשתמש במוצר קנוי של אחת מחברות הסלטים.
מורחים את שני חצאי הפיתה בגבינת הלאבנה.
מוסיפים שתי פרוסות חציל בכל חצי פיתה.
ניתן לגוון ולהעשיר את הכריך עם ביצה קשה.

כריך ריקוטה פריך ומתוק:
כריך לילדים שאוהבים מתוק, ובו גם ריקוטה ודגני בוקר לשיפור המרקם והערך התזונתי
חומרים:
לחמנייה רגילה
1 כפית ממרח שוקולד
2 כפיות גבינת ריקוטה "גד"
חופן דגני בוקר (קורנפלקס, כריות, וכו')
אופן ההכנה:
מורחים את הלחמנייה בממרח השוקולד מצד אחד של הלחמנייה, ואת הריקוטה מהצד השני.
מפזרים ביניהן את דגני הבוקר וסוגרים לכריך.

כריך ריקוטה שקדים ודבש:
שילוב מנצח של דבש וגבינת ריקוטה שמקבלת לתוכה מגוון טעמים, ובתוספת שקדים פרוסים. מתקבל עושר רב של טעמים ומרקמים
חומרים:
2 כפות גבינת ריקוטה 5% "גד"
1 כף דבש דבורים טהור
1 כפית שקדים פרוסים מולבנים
לחמניית דגנים עגולה
אופן ההכנה:
מערבבים את הגבינה עם הדבש בצלוחית כדי למנוע נזילות דבש.
מורחים את הלחמנייה בתערובת הגבינה והדבש, ומפזרים מעל את השקדים.
ניתן לגוון כריך זה בתוספת של פרי פרוס בתוך הכריך. מומלצים נקטרינה, שזיף אדום ותאנים טריות.

פיתה עם סלט לאבנה ועגבניות:
את הסלט ניתן להכין גם לארוחת ערב או כמזט לאירוח
חומרים לסלט:
1 קופסה לאבנה 5% "גד"
3 עגבניות חתוכות קטן לקוביות
1 שן שום כתוש
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור נענע קצוצה
פלפל חריף קצוץ לפי הטעם (לא חובה)
מלח, פלפל
כף שמן זית
לכריך:
1 פיתה חיטה מלאה
2 כפות סלט לאבנה ועגבניות
אופן ההכנה:
חוצים את הפיתה וממלאים כל מחצית בכף סלט גדושה.
עוטפים היטב בניילון נצמד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר