fbpx

מדליוני פילה בקר צרוב בגריל בלוויית קרם ארטישוק ירושלמי

מדליוני פילה בקר צרוב בגריל בלוויית קרם ארטישוק ירושלמי וקונפי שומר בניחוח אניס  ברוטב ציר בקר עם נגיעות אספרסו4 מנותהבשר והמשרהחומרים:8 מדליוני פילה בקר במשקל 80 גרם פלפל שחור גרוס4 כפות שמן זית2 ענפי טימין אופן ההכנה:להשרות למשך כחצי שעה עד שעה את הבשר – בפלפל, שמן הזית והטימין. להניח על הגריל כ-2 דקות מכל צד.קרם ארטישוק ירושלמיחומרים:2 כפות שמן זית1 שן שום קצוצה דק 1 בצל קצוץ דק450 גרם ארטישוק ירושלמי3 ענפי טימין 200 מיל' חלב סויהציר ירקות לכיסוימלח, פלפל, מעט אגוז מוסקטאופן ההכנה:לחמם את שמן הזית בסיר רחב ולטגן את השום, הבצל, הארטישוק והטימין.להוסיף את ציר הירקות וחלב הסויה.להביא לרתיחה, ולבשל על אש קטנה כ-30 דקות עד שהארטישוק הירושלמי מתרכך.לרסק בעזרת בלנדר ידני.להוסיף מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט.קונפי שומרחומרים:2 יחידות שומר נקיות וחתוכות לרבעים1 כפית סוכר דמררה1 ענף טימיןמלח, פלפל צ'ילישמן זית לכיסויאופן ההכנה:לסדר בסיר קטן או קסרול את השומר, לצקת את שמן הזית ולהוסיף את שאר הדברים.להביא לסף רתיחה ולבשל עד לריכוך.רוטב ציר בקר ואספרסוחומרים:1 כף שמן זית4 בצלצלי שאלוט חתוכים לקוביות קטנות1 כוס יין אדום1 ענף טימין1 כוס ציר בקר1 כפית דבש100 מיל' אספרסו מלח, פלפלאופן ההכנה:לחמם במחבת שמן זית, להוסיף את בצלצלי השאלוט ולאדות מעט.להוסיף את היין והטימין, ולצמצם לשליש הכמות .להוסיף ציר בקר ודבש, את האספרסו ולתבל במלח ופלפל.להביא לרתיחה, ולבשל על אש נמוכה לכחצי שעה נוספת.אופן הגשת המנה:ליצור "דמעה" של קרם הארטישוק.להניח את מדליוני הפילה בצד אחד של הצלחת, ובצד השני את קונפי השומר.לטפטף מעט רוטב על הבשר, וקצת בצלחת.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מדליוני פילה בקר צרוב בגריל בלוויית קרם ארטישוק ירושלמי וקונפי שומר בניחוח אניס  ברוטב ציר בקר עם נגיעות אספרסו

4 מנות

הבשר והמשרה
חומרים:

8 מדליוני פילה בקר במשקל 80 גרם
פלפל שחור גרוס
4 כפות שמן זית
2 ענפי טימין

אופן ההכנה:
להשרות למשך כחצי שעה עד שעה את הבשר – בפלפל, שמן הזית והטימין.
להניח על הגריל כ-2 דקות מכל צד.

קרם ארטישוק ירושלמי
חומרים:
2 כפות שמן זית
1 שן שום קצוצה דק
1 בצל קצוץ דק
450 גרם ארטישוק ירושלמי
3 ענפי טימין
200 מיל' חלב סויה
ציר ירקות לכיסוי
מלח, פלפל, מעט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
לחמם את שמן הזית בסיר רחב ולטגן את השום, הבצל, הארטישוק והטימין.
להוסיף את ציר הירקות וחלב הסויה.
להביא לרתיחה, ולבשל על אש קטנה כ-30 דקות עד שהארטישוק הירושלמי מתרכך.
לרסק בעזרת בלנדר ידני.
להוסיף מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט.

קונפי שומר
חומרים:

2 יחידות שומר נקיות וחתוכות לרבעים
1 כפית סוכר דמררה
1 ענף טימין
מלח, פלפל צ'ילי
שמן זית לכיסוי

אופן ההכנה:
לסדר בסיר קטן או קסרול את השומר, לצקת את שמן הזית ולהוסיף את שאר הדברים.
להביא לסף רתיחה ולבשל עד לריכוך.

רוטב ציר בקר ואספרסו
חומרים:
1 כף שמן זית
4 בצלצלי שאלוט חתוכים לקוביות קטנות
1 כוס יין אדום
1 ענף טימין
1 כוס ציר בקר
1 כפית דבש
100 מיל' אספרסו
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
לחמם במחבת שמן זית, להוסיף את בצלצלי השאלוט ולאדות מעט.
להוסיף את היין והטימין, ולצמצם לשליש הכמות .
להוסיף ציר בקר ודבש, את האספרסו ולתבל במלח ופלפל.
להביא לרתיחה, ולבשל על אש נמוכה לכחצי שעה נוספת.

אופן הגשת המנה:
ליצור "דמעה" של קרם הארטישוק.
להניח את מדליוני הפילה בצד אחד של הצלחת, ובצד השני את קונפי השומר.
לטפטף מעט רוטב על הבשר, וקצת בצלחת.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר