המתכון הזה אמנם הומצא בספרד, אבל היהודים הם שהמציאו אותו וגם לקחו אותו משם כשגורשו בסוף המאה ה-15, והפיצו אותו לכל ארצות הים התיכון בהם התיישבו
חומרים
מוסר במשקל 2 קילו
שלושת רבעי כוס שמן זית
6 בצלים בינוניים, פרוסים
10 שיני שום שלמות
2 פלפלים אדומים חריפים, קטנים וטריים, פרוסים וללא גרעינים
6 עגבניות בשלות, קצוצות גס
1 כף רסק עגבניות, מדולל במעט מים חמים
זר פטרוזיליה, קצוץ בינוני
2 כפיות מלח דק
3 לימונים
1 כף כורכום
1 כפית כמון
2 כוסות מים
1 כף מלח גס
חצי כוס צנוברים קלויים
הכנה
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מניחים את הדג בתבנית או בצלחת אובאלית חסינת חום.
מחממים את השמן במחבת על להבה בינונית ומטגנים את פרוסות הבצלים עד לשקיפות. מוסיפים את שיני השום, הפלפלים האדומים, העגבניות, רסק העגבניות המדולל, הפטרוזיליה והמלח.
מבשלים חמש דקות נוספות, ויוצקים על הדג.
סוחטים את הלימונים לכוס, מוסיפים את הכורכום והכמון ומערבבים היטב במזלג.
משלימים מים עד לסוף הכוס ומערבבים, יחד עם כוס מים נוספת, בקערה. יוצקים את מיץ הלימון על הדג וזורים עליו מלח גס.
מכניסים למדף המרכזי בתנור, למשך כחצי שעה. מדי פעם פותחים את התנור ומרטיבים את הדג ברוטב. אם הרוטב מתייבש מהר בזמן האפייה, אפשר להוסיף מעט מים.
קולים את הצנוברים עד להשחמה נאה. כדי לוודא שהדג מוכן, מכניסים סכין ליד סנפיר הגב ומוודאים שהבשר נפרד בקלות מהאדרה.
מפזרים על הדג את הצנוברים ומניחים במרכז השולחן.