מוס אפונה יבשה, מוגש עם אגוזים, זרעי פשתן ובצלים בתחמיץ

 

חומרים:
2 כיכרות מרובעות לחם כהה
300 גר' אפונה ירוקה יבשה
150 גר' אגוזי- לוז
3 כפות זרעי-פשתן
400 גר' בצל אדום
1 כף דבש
1 שן שום
צרור כוסברה
2 כפות חומץ בן-יין לבן
100 גר' גבינה לבנה (יבשה)
מיץ סחוט מלימון אחד
4 כפות שמן אגוזים
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
משרים את האפונה היבשה במים למשך הלילה.
מבשלים את האפונה בסיר עם מים ומעט סוכר.
מעט לפני שהאפונה מוכנה, מוסיפים מלח.
מסננים ומקררים (שומרים את מי-הבישול).
מחממים תנור לחום של 180 מעלות וקולים את האגוזים במשך כ-10 דקות.
מקררים את האגוזים, מקלפים וחותכים דק.
בינתיים קולים את זרעי הפשתן.
מכניסים לבלנדר את האפונה, שמן אגוזים ומיץ לימון ומרסקים יחד.
מוסיפים מעט מהמים בהם בושלה האפונה ויוצרים מוס סמיך וחלק.
מוסיפים כוסברה קצוצה.
חותכים את הבצלים לפרוסות דקות ומערבבים עם חומץ, דבש וקורט מלח.
משהים את הבצלים לזמן מה בתוך המרינדה.

הרכבת המנה:
פורסים לחם, מורחים מוס על כל פרוסה, זורים מעל אגוזים קלויים, זרעי-פשתן וגבינה לבנה, ומקשטים בבצלים בתחמיץ.

השפיות אגניישקה קרנגליצקה ואגתה וויידה מרשת מסעדות העילית קרנגליצי בוורשה. מנחות סדנת היכרות עם המטבח הפולני בבית הספר תדמור






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה