מוקיקה ברזילאית עם פירות ים

מצרכים ל- 4 מנות:1/2 ק"ג מולים טריים300 גר' שרימפס נקי400 גר' קלמארי חתוך לטבעות 1 בצל קצוץ1 כף שום כתוש1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד1 פלפל חריף קצוץ (לא חובה)1 פלפל אדום חתוך לרצועות1 פלפל צהוב חתוך לרצועות 5-6 עגבניות תמר טריות קצוצות דק או מרוסקות במעבד מזון 1 כפית כמון1 כפית כוסברה יבשה1 חופן כוסברה טריה קצוצה חופן עלי בזיליקום1 פחית חלב קוקוסמעט שמן זית לטיגוןמלח ופלפל גרוסאופן ההכנה:מחממים מחבת ברזל גדולה וכבדה.מוסיפם את הבצל ומטגנים 2-3 דקות.מוסיפים כמון וכוסברה יבשה ומערבבים היטב.מוסיפים פלפלים, שום וג'ינג'ר, וממשיכים לטגן עוד מספר דקות. מוסיפים את העגבניות וחלב הקוקוס ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית עד שהרוטב מסמיך.מוסיפים למחבת את פירות הים, הבזיליקום והכוסברה.מתבלים במלח ופלפל.מבשלים עוד 3-4 דקות עד שפירות הים מוכנים. אופן ההגשה:ניתן להגיש את התבשיל בתוך המחבת לשולחן בליווי קערה של אורז לבן. ממתכוני עכבר שף 2009

מצרכים ל- 4 מנות:
1/2 ק"ג מולים טריים
300 גר' שרימפס נקי
400 גר' קלמארי חתוך לטבעות
1 בצל קצוץ
1 כף שום כתוש
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד
1 פלפל חריף קצוץ (לא חובה)
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
5-6 עגבניות תמר טריות קצוצות דק או מרוסקות במעבד מזון
1 כפית כמון
1 כפית כוסברה יבשה
1 חופן כוסברה טריה קצוצה
חופן עלי בזיליקום
1 פחית חלב קוקוס
מעט שמן זית לטיגון
מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:
מחממים מחבת ברזל גדולה וכבדה.
מוסיפם את הבצל ומטגנים 2-3 דקות.
מוסיפים כמון וכוסברה יבשה ומערבבים היטב.
מוסיפים פלפלים, שום וג'ינג'ר, וממשיכים לטגן עוד מספר דקות.
מוסיפים את העגבניות וחלב הקוקוס ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש בינונית עד שהרוטב מסמיך.
מוסיפים למחבת את פירות הים, הבזיליקום והכוסברה.
מתבלים במלח ופלפל.
מבשלים עוד 3-4 דקות עד שפירות הים מוכנים.

אופן ההגשה:
ניתן להגיש את התבשיל בתוך המחבת לשולחן בליווי קערה של אורז לבן.

ממתכוני עכבר שף 2009

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר