מיני בורגר עוף ובשר בקר במרלו פורט ענבים ושאלוט

ל- 4 מנות/סועדים חומרים: ½ ק"ג בשר בקר טרי טחון½ ק"ג חזה עוף טחון200 גר' לחם מושרה במים וסחוט היטב½ בצל מטוגןביצהמלחפלפלקורט קינמוןחומרים לרוטב יין אדום:1 בקבוק יין מרלו משובח½ בקבוק פורט – יין מחוזק מתוק6 בצלי שאלוט2 ליטר ציר בקרטימיןפלפל שחוראופן ההכנה:מערבבים ומעבדים היטב עם הידיים את המרכיבים, צרים כדורים ומכניסים למקרר.אופו הכנת הרוטב: מאדים את הבצלים והטימין, מוסיפים את היין ואת ציר הבקר, ומרכזים על אש בינונית עד להסמכה.מוציאים את הבורגרס מהמקרר, וצורבים אותם על מחבת חמה מכל הצדדים, לאחר מכן מוסיפים את רוטב היין ומבשלים מס' דקות.אופן ההגשה:מומלץ להגיש עם פירה עשיר ותרד מוקפץ בחמאה.ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2006"

ל- 4 מנות/סועדים

חומרים:
½ ק"ג בשר בקר טרי טחון
½ ק"ג חזה עוף טחון
200 גר' לחם מושרה במים וסחוט היטב
½ בצל מטוגן
ביצה
מלח
פלפל
קורט קינמון

חומרים לרוטב יין אדום:
1 בקבוק יין מרלו משובח
½ בקבוק פורט – יין מחוזק מתוק
6 בצלי שאלוט
2 ליטר ציר בקר
טימין
פלפל שחור

אופן ההכנה:
מערבבים ומעבדים היטב עם הידיים את המרכיבים, צרים כדורים ומכניסים למקרר.

אופו הכנת הרוטב:
מאדים את הבצלים והטימין, מוסיפים את היין ואת ציר הבקר, ומרכזים על אש בינונית עד להסמכה.

מוציאים את הבורגרס מהמקרר, וצורבים אותם על מחבת חמה מכל הצדדים, לאחר מכן מוסיפים את רוטב היין ומבשלים מס' דקות.

אופן ההגשה:
מומלץ להגיש עם פירה עשיר ותרד מוקפץ בחמאה.



ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2006"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר