מלבי עם חליטת פירות

"חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית מציעה גרסה עם טוויסט לקינוח מוכר ואהוב על רבים, ומוסיפה לו חליטת פירות

מגישים את המלבי קר, ומוסיפים מעל קינמון או בוטנים לפי הטעם
מגישים את המלבי קר, ומוסיפים מעל קינמון או בוטנים לפי הטעם. צילום הדס ניצן

מצרכים ל-6 מנות אישיות

250 מ"ל שמנת מתוקה

150 מ"ל חלב

50 גרם סוכר

30 גרם (3 כפות) קורנפלור מומס ב-2 כפות חלב

100 גרם חליטת "מלבי" (חליטת פירות) כמו של חוות דרך התבלינים

30 גרם בוטנים גרוסים

20 גרם קינמון

אופן ההכנה

הכנת המלבי

בקערית קטנה ממיסים את הקורנפלור עם שתי כפות חלב לתערובת אחידה ללא גושים.

על אש נמוכה מחממים בסיר את השמנת, החלב והסוכר.

מוסיפים את הקורנפלור המומס, ומערבבים היטב עד להסמכה.

מורידים מהאש, שופכים לכוסות קטנות ומצננים.

הכנת הציפוי והגשה

שופכים לקערית את חליטת המלבי, ומוזגים מים רותחים עד לכיסוי החליטה.

ממתינים מספר דקות עד לריכוך הפירות, ומסננים את המים.

מפזרים בכל כוס (מעל המלבי) 2 כפיות של החליטה.

מכניסים למקרר לשעתיים.

מגישים את המלבי קר, ומוסיפים מעל קינמון או בוטנים לפי הטעם.

 

"חוות דרך התבלינים", 04-9533405

 

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה