מנצף

 

מאכל כנעני מקורי בגרסה מודרנית
מתכון ל- 4 אנשים

חומרים:
250 גרם בשר כבש עם העצם לסועד
כוס אורז קינמון
שום לימון
4 פיתות
150 גרם צנוברים
150 גרם שקדים
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
מכניסים את הכבש לסיר, ממלאים את הסיר במים, ולאחר כמעט רתיחה ראשונה שופכים את המים. ממלאים מים חדשים בסיר, מוסיפים למים מקל קינמון.
את הסיר שמים לשעה וחצי על אש גדולה.
מחלקים את הפיתות לריבועים שמים בגריל והופכים לטוסטים.
לוקחים מהרוטב של הבשר,אותם מים שהבשר מתבשל בהם, ומרטיבים את הפיתות.
מכינים רוטב מלימון ושום, לפי הטעם.
מכינים אורז עם צנוברים ושקדים.
לוקחים תבנית, מסדרים עליה את הטוסטים של הפיתות, יוצקים למעלה את הרוטב של השום והלימון, מסדרים עליהם את האורז ולמעלה חתיכת כבש.
על הבשר שמים רק מלח ופלפל, ומגישים בצד סלט כרוב לבן.


האטליז של חינאווי מיפו עכשיו גם בתל אביב: רח' קרליבך 25






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה