מרק אגסים ודלורית בניחוח קארי

מועצת מגדלי האגסים האמריקאית מציעה לשלב אגסים במרקים לחורף: יכולים לתרום מרקם מיוחד ומתוק גם למרקים מלוחים. מהווים מקור לסיבים, ויטמין C, אשלגן. טעימים כשהם מוקפצים עם ירקות צלויים או טחונים ומתמזגים היטב במרק

טוחנים את המרק באמצעות בלנדר או מעבד מזון. מקשטים עם מעט שמנת חמוצה ושמיר
טוחנים את המרק באמצעות בלנדר או מעבד מזון. מקשטים עם מעט שמנת חמוצה ושמיר

חומרים

1/2 כוס שמן זית כתית

2 בצל צהוב, חצוי וחתוכים לפלחים

1 דלורית

2 אגסי בוסק חלודים קלופים

3 כפות אבקת קארי מתון

2 כוסות סיידר תפוחים

6 כוסות מים

2 כוסות שמנת מתוקה

1 כוס שמנת חמוצה

שמיר רענן

 אופן ההכנה

מחממים שמן זית בסיר מרק גדול מעל להבה בינונית.

מוסיפים בצל ומטגנים תוך ערבוב לעתים קרובות עד שקיפות.

מוסיפים דלורית חתוכה ומקולפת, אגסים חתוכים לקוביות.

מתבלים במלח ופלפל.

מקטינים את החום. מערבבים מדי פעם, עד שהדלורית רכה ומתקרמלת מעט.

מוסיפים אבקת קארי וממשיכים לערבב במשך דקה כדי לתת טעם.

מוסיפים סיידר, מגבירים את החום לבינוני ומוסיפים מים.

מבשלים עד שהדלורית מבושלת לחלוטין.

מוסיפים שמנת מתוקה וחמוצה ומביאים לרתיחה.

מתבלים במלח ופלפל.

טוחנים את המרק באמצעות בלנדר או מעבד מזון.

 להגשה

מקשטים עם מעט שמנת חמוצה ושמיר.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה