מרק אגסים קלויים וקישואים עם קרוטוני פרמזן

מועצת מגדלי האגסים האמריקאית מציעה לשלב אגסים במרק זה לחורף. הפשטות היא המפתח של מתכון זה למרק קטיפתי חלק שיכול להיות מוכן שלושה ימים מראש

מניחים את קוביות הלחם בקערת ערבוב גדולה. מטפטפים שמן זית מעל ו מוסיפים פרמזן. מקפיצים את קוביות הלחם עד שהן מצופות בגבינה
מניחים את קוביות הלחם בקערת ערבוב גדולה. מטפטפים שמן זית מעל ו מוסיפים פרמזן. מקפיצים את קוביות הלחם עד שהן מצופות בגבינה

חומרים

קילו דלעת או דלורית, חתוך לחצי לאורכו

2 אגסי אנג'ו חתוכים לקוביות

2 כפות שמן זית

4 כוסות מרק עוף צח

1/2 גביע שמנת מתוקה

1/4 כפית אגוז מוסקט טרי מגורר

1 כף סוכר

פלפל גרוס טרי ומלח

לקרוטונים פרמזן

2 כוסות קוביות לחם לבן כפרי

1 כפות שמן זית

2 כפות פרמזן מגורר

 אופן ההכנה

למרק

מחממים התנור ל- 200 מעלות.

מברישים את הדלעת ואגסים עם שמן זית, מניחים על נייר אפייה וצולים כ-30-35 דקות עד שהם רכים.

מגרדים את תוכן הדלעת ומכניסים למעבד מזון עם האגסים.

מעבדים עם להב מתכת עד שהתערובת חלקה.

מוסיפים 1-2 כוסות מרק עוף וממשיכים בעיבוד עד שהתערובת חלקה.

מעבירים לסיר, מוסיפים את מרק עוף הנותר, שמנת, אגוז מוסקט, סוכר.

מביאים לרתיחה, להקטין את החום ולבשל במשך 10 דקות.

מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

לקרוטונים

מניחים את קוביות הלחם בקערת ערבוב גדולה.

מטפטפים שמן זית מעל, מוסיפים פרמזן.

מקפיצים את קוביות הלחם עד שהן מצופות בגבינה.

אופים  כ- 10 עד 12 דקות.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה