מרק מוליגטוני עם עוף אגסים וקוקוס

מועצת מגדלי האגסים האמריקאית מציעה גרסת מרק אנגלי קלאסי בניחוח הודי המשלב אגסים צבעוניים, עוף רך, בטטה וחלב קוקוס עשיר. המרק מוכן תוך 30 דקות והטעם אפילו טוב יותר למחרת

מוסיפים קרם קוקוס ומתבלים את המרק עם עוד מלח ופלפל במידת הצורך. מקשטים כל קערית מרק עם קוקוס קלוי וכוסברה קצוצה
מוסיפים קרם קוקוס ומתבלים את המרק עם עוד מלח ופלפל במידת הצורך. מקשטים כל קערית מרק עם קוקוס קלוי וכוסברה קצוצה

חומרים

2 כפות חמאה או מרגרינה בטעם חמאה לשומרי כשרות

1/2 קילו חזה עוף, חתוך לחתיכות

מלח ופלפל

1 בצל בינוני חתוך לקוביות

3 שיני שום קצוצים דק

2 כפיות ג'ינג'ר מגורד

2 כפיות אבקת קארי

1 כפית כורכום

1 כפית גרם-מסאלה

4 כוסות מרק עוף

1/2 קילו בטטות חתוכות לקוביות

2 אגסים אמריקאים חתוכים לקוביות בינונית

1 קופסה קרם קוקוס

3/4 כוס פתיתי קוקוס קלוי

כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

בתוך סיר מרק גדולה מעל להבה בינונית ממיסים כף חמאה.

מוסיפים את העוף החתוך לקוביות ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל.

לטגן במשך 3 עד 4 דקות או עד שהעוף מבושל ומעבירים לקערה קטנה.

להוסיף את החמאה הנותרת למחבת, לטגן את הבצל עד שמשחים קלות.

מוסיפים את השום, ג'ינג'ר ואת כל התבלינים, מטגנים למשך דקה אחת נוספת.

מוסיפים מרק עוף ומגרדים את תחתית הסיר כדי לערבב את כל המשקעים.

מוסיפים קוביות בטטה ומביאים לרתיחה.

כשמרק רותח, לבשל במשך 6-8 דקות או עד שהבטטות רכות.

להוסיף את קוביות האגסים ולהמשיך לבשל במשך 5 דקות נוספות.

מוסיפים קרם קוקוס ומתבלים את המרק עם עוד מלח ופלפל במידת הצורך.

הגשה

מקשטים כל קערית מרק עם קוקוס קלוי וכוסברה קצוצה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה