מתכון טבעוני: לחמניות במילוי פיצה

אופים כ- 30 דקות או עד שהלחמניות מוכנות
מתכון טבעוני קל להכנה של יוספה בן כהן, בעלת הבלוג yovegan, המשלב רוטב עגבניות בזיליקום של "דורות" וצהובה טבעונית של "משומשו"

רכיבים לבצק עבור 12 יחידות

500 גרם קמח לבן או כוסמין

1  כפית שמרים יבשים

1  כוס מים פושרים

1/2  כוס רסק תפוחי עץ

1 כפית אורגנו

2  כפות שמן זית

1 כף סוכר

1 כפית מלח

רכיבים למילוי

1 חבילת רוטב עגבניות בזיליקום "דורות" במגשיות (160 גרם)

3 פרוסות צהובה 9% "משומשו"

רכיבים לציפוי

1 כפית אורגנו

2 כפות שמן זית

2 כפות קטשופ

שומשום

השימוש במתכון בצהובה 9% של "משומשו" ורוטב עגבניות בזיליקום של "דורות". המוצרים בכשרות מהדרין
השימוש במתכון בצהובה 9% של "משומשו" ורוטב עגבניות בזיליקום של "דורות". המוצרים בכשרות מהדרין. צילום ניסים בן כהן

אופן ההכנה

מניחים בקערת מערבל את כל רכיבי הבצק מלבד המלח.

לשים במהירות בינונית כ- 10 דקות עד לקבלת בצק מבריק וחלק.

מוסיפים את המלח ולשים עוד כ- 2 דקות.

מעבירים את הבצק למשטח מקומח ונותנים לו מנוחה של כ- 20 דקות (רצוי לכסות במגבת נקייה).

מחלקים את הבצק ל- 12 כדורים שווים.

חותכים כל פרוסת צהובה ל-4 ריבועים שווים.

מוציאים את רוטב העגבניות מהקפאה ומחלקים כל מקל רוטב ל- 3 חלקים שווים (בסך הכל 4 יחידות).

משטחים מעט כל עיגול בצק ומניחים עליו ריבוע צהובה וקוביית רוטב קפוא.

סוגרים היטב את הבצק מעל המילוי ומכדררים לכדור. מניחים על תבנית אפיה.

מניחים את התבניות עם הלחמניות בצד לתפיחה קצרה.

מערבבים את חומרי הציפוי, מלבד השומשום.

בעזרת מברשת מצפים את הלחמניות בתערובת הקטשופ ומפזרים שומשום מעל.

מכניסים את התבניות לתנור (אין צורך לחמם מראש) ומכוונים את התנור ל- 180 מעלות. (הלחמניות יתפחו בתנור בזמן החימום).

אופים כ- 30 דקות או עד שהלחמניות מוכנות.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר