נתחי סינטה על ירקות אדמה ביין אדום ובצלי שאלוט

 

ל- 2 מנות/סועדים:

חומרים:
2 נתחי סינטה במשקל 300 גר’ כל אחד
3 גזרים בינוניים
4 תפו”א בינוניים
3 בטטות קטנות
4 תאנים מיובשות
1/3 כוס צימוקים
כף טימין קצוץ
כף רוזמרין קצוץ
כוס יין אדום
כף שטוחה של פפריקה מרוקאית
1/3 כוס שמן זית
10 שיני שום שלמות קלופות
מלח / פלפל
200 גר’ ג’ינג’ר מגורד בפומפיה
400 גר’ סוכר
כוס מים

אופן ההכנה:
ירקות:
משרים את התאנים והצימוקים ביין אדום כשעה.
חותכים את הגזרים, תפו”א, והבטטה ומוסיפים את כל המרכיבים למעט הג’ינג’ר והסוכר.
מתבלים במלח ופלפל ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, 45 דקות או עד ריכוך.

הכנת מרמלדת ג’ינג’ר:
מחממים במחבת את הסוכר ויוצרים ממנו קרמל בהיר.
מוסיפים את הג’ינג’ר ואת המים על להבה נמוכה עד שהמרקם נהיה סמיך.

צליית הבשר:
צולים את הבשר בגריל כ-4 דקות מכל צד ומניחים בצד.
פורסים את הבשר לנתחים דקים (ס”מ אחד).

אופן ההגשה:
מניחים במרכז הצלחת את הירקות, מעליהם את הנתחים, ומפזרים מסביב לצלחת את מרמלדת הג’ינג’ר.


ממתכוני “מעריב גורמה קיץ 2006”







היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה