סאקה מאקי

ל- 8 מנות: מרכיבים:160 גר' אורז סושי BOTAN160 מ"ל מים60 מ"ל חומץ אורז מתובלאצות לסושי מסוג נורי EXTRADRY100 גר' אבוקדו140 גר' פילה סלמון נקי חתוך לרצועות בעובי 1*1חומץ מתובל לסושי:300 מ"ל חומץ אורז200 מ"ל סוכר 1 כף מיריןאופן ההכנה:מבשלים את האורז עם המים בסיר לבישול אורז כ- 15 דקות.מעבירים את האורז לקערת ערבוב, ובעודו חם יוצקים את חומץ האורז המתובל.מערבבים את האורז היטב ו"פותחים" אותו על מנת לקבל מרקם אחיד ללא גושים.מצננים ומביאים לטמפרטורת החדר.חוצים את אצת הנורי ל-2 חצאים, מרפדים את האצות באורז המתובל ומהדקים היטב בידיים רטובות.הופכים את האצה כך שהאורז כלפי מטה והאצה כלפי מעלה, ומניחים על מחצלת סושי מבמבוק.מניחים בכל אצה לכל אורכה רצועות אבוקדו ורצועות סלמון. מגלגלים בעזרת המחצלת ומהדקים היטב.בעזרת סכין רטובה פורסים את הסושי לפרוסות שוות.מעבירים לצלחת הגשה בליווי ואסאבי, סויה וג'ינג'ר כבוש.אופן הכנת חומץ מתבל:מרתיחים את כל החומרים ומצנניםמעבירים לכלי סגור עד לשימושלשמור במקום קריר ויבשממתכוני מעריב גורמה קיץ 2008, 24.8 עד 2.9

ל- 8 מנות:

מרכיבים:
160 גר' אורז סושי BOTAN
160 מ"ל מים
60 מ"ל חומץ אורז מתובל
אצות לסושי מסוג נורי EXTRADRY
100 גר' אבוקדו
140 גר' פילה סלמון נקי חתוך לרצועות בעובי 1*1

חומץ מתובל לסושי:
300 מ"ל חומץ אורז
200 מ"ל סוכר
1 כף מירין

אופן ההכנה:
מבשלים את האורז עם המים בסיר לבישול אורז כ- 15 דקות.
מעבירים את האורז לקערת ערבוב, ובעודו חם יוצקים את חומץ האורז המתובל.
מערבבים את האורז היטב ו"פותחים" אותו על מנת לקבל מרקם אחיד ללא גושים.
מצננים ומביאים לטמפרטורת החדר.
חוצים את אצת הנורי ל-2 חצאים, מרפדים את האצות באורז המתובל ומהדקים היטב בידיים רטובות.
הופכים את האצה כך שהאורז כלפי מטה והאצה כלפי מעלה, ומניחים על מחצלת סושי מבמבוק.
מניחים בכל אצה לכל אורכה רצועות אבוקדו ורצועות סלמון. מגלגלים בעזרת המחצלת ומהדקים היטב.
בעזרת סכין רטובה פורסים את הסושי לפרוסות שוות.
מעבירים לצלחת הגשה בליווי ואסאבי, סויה וג'ינג'ר כבוש.

אופן הכנת חומץ מתבל:
מרתיחים את כל החומרים ומצננים
מעבירים לכלי סגור עד לשימוש
לשמור במקום קריר ויבש


ממתכוני מעריב גורמה קיץ 2008, 24.8 עד 2.9

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר