סביצ'ה ד"ר לירי – דג נא עם בצלים כבושים, במיה טרייה וסירופ וואסבי

מרכיבים ל- 4-6 מנות: 300 גרם פילה דג נקי מעור ועצמות (שזה מה שיוצא אם קונים דג קטן של 800 גרם) – רצוי דג ים לבן (הכי טוב מוסר או בס)בערך כוס במיה טרייה ירוקה ויפהלכבישה:2-3 בצלים סגולים לא גדולים1/4 כוס סוכר 1/4 כוס מים 1/2 כוס חומץ יין לבן גרגירי כוסברה גרגירי חרדל עלי דפנה פלפל אנשלי פלפל חריף יבש, 1 כף מלח גסלסירופ וואסבי:3-4 כפות אבקת וואסבימיץ מ-3-4 לימוניםבערך 1/4 כוס מי סוכר (סוכר מומס עם מים ביחס של 1:1)להגשה:יוגורט עיזים משובח1/4 כוס כוסברה קצוצה דק+ עלים שלמים, קטנים ויפים של כוסברה3-4 צנוניות מלח דק+ מלח ים, פלפל גרוס ושמן זית ממש ממש טובאופן ההכנה: לבצלים הכבושים:פורסים את הבצלים לשמיניות לאורך, כך שיתקבלו פלחים יפים בצורת ירח. מרתיחים את נוזלי הכבישה ומבשלים דקה. שופכים על הבצלים ונותנים להם להתקרר בנוזל. מכניסים למקרר ושומרים לפחות יום יומיים. הבצלים מחזיקים שבוע שבועיים במקרר והם ישמשו אתכם לדברים אחרים. בונוס: אפשר להשתמש באותו מתכון כדי להחמיץ כרובית, צנון וגזר. פשוט מגדילים כמויות של הנוזלים והתבלינים ולשמור על אותו יחס.  לאחר שיש בצלים מכינים את השאר:מערבבים את הוואסבי עם מי סוכר ומעט מיץ לימון לקבלת סירופ סמיך חריף מתוק.פורסים את הצנונית דק דק לעיגולים (רצוי במנדולינה). פורסים את הבמיה לחצי לאורך. מפרידים את הבצל לפלחים. פורסים את הדג למלבנים או רצועות דקות ושטוחות. מערבבים את הדג עם הבמיה, המון לימון, מלח, פלפל, כוסברה קצוצה והמון שמן זית. מניחים לכמה דקות עד חצי שעה.בינתיים מכינים את הצלחת: לוקחים צלחות יפות (או אחת גדולה ממש) ומזליפים סירופ וואסבי באופן חופשי. באותו אופן מזליפים יוגורט עיזים כך שמתקבל מראה צבעוני ופסיכדלי. מניחים על הצלחת 6-7 פלחי בצל אחד על השני. משעינים ומפזרים את הבמיה והדג על הצלחת וגם על הבצל. הצלחת מתחילה להתמלא בצבעים ובצורות ולהיות צפופה ומלאת טקסטורות. משעינים את פרוסות הצנונית. שופכים על הכל מהנוזלים של הדג והבמיה. מקשטים בעלי כוסברה שלמים. מזליפים על הכל שמן זית. אוכלים עם לחם משובח

מרכיבים ל- 4-6 מנות:
300 גרם פילה דג נקי מעור ועצמות (שזה מה שיוצא אם קונים דג קטן של 800 גרם) – רצוי דג ים לבן (הכי טוב מוסר או בס)
בערך כוס במיה טרייה ירוקה ויפה
לכבישה:
2-3 בצלים סגולים לא גדולים
1/4 כוס סוכר 1/4 כוס מים 1/2 כוס חומץ יין לבן גרגירי כוסברה גרגירי חרדל עלי דפנה פלפל אנשלי פלפל חריף יבש, 1 כף מלח גס
לסירופ וואסבי:
3-4 כפות אבקת וואסבי
מיץ מ-3-4 לימונים
בערך 1/4 כוס מי סוכר (סוכר מומס עם מים ביחס של 1:1)
להגשה:
יוגורט עיזים משובח
1/4 כוס כוסברה קצוצה דק+ עלים שלמים, קטנים ויפים של כוסברה
3-4 צנוניות
מלח דק+ מלח ים, פלפל גרוס ושמן זית ממש ממש טוב

אופן ההכנה:
לבצלים הכבושים:
פורסים את הבצלים לשמיניות לאורך, כך שיתקבלו פלחים יפים בצורת ירח.
מרתיחים את נוזלי הכבישה ומבשלים דקה.
שופכים על הבצלים ונותנים להם להתקרר בנוזל.
מכניסים למקרר ושומרים לפחות יום יומיים.
הבצלים מחזיקים שבוע שבועיים במקרר והם ישמשו אתכם לדברים אחרים.

בונוס:

אפשר להשתמש באותו מתכון כדי להחמיץ כרובית, צנון וגזר. פשוט מגדילים כמויות של הנוזלים והתבלינים ולשמור על אותו יחס. 

לאחר שיש בצלים מכינים את השאר:
מערבבים את הוואסבי עם מי סוכר ומעט מיץ לימון לקבלת סירופ סמיך חריף מתוק.
פורסים את הצנונית דק דק לעיגולים (רצוי במנדולינה).
פורסים את הבמיה לחצי לאורך.
מפרידים את הבצל לפלחים.
פורסים את הדג למלבנים או רצועות דקות ושטוחות.
מערבבים את הדג עם הבמיה, המון לימון, מלח, פלפל, כוסברה קצוצה והמון שמן זית. מניחים לכמה דקות עד חצי שעה.

בינתיים מכינים את הצלחת:
לוקחים צלחות יפות (או אחת גדולה ממש) ומזליפים סירופ וואסבי באופן חופשי.
באותו אופן מזליפים יוגורט עיזים כך שמתקבל מראה צבעוני ופסיכדלי.
מניחים על הצלחת 6-7 פלחי בצל אחד על השני.
משעינים ומפזרים את הבמיה והדג על הצלחת וגם על הבצל.
הצלחת מתחילה להתמלא בצבעים ובצורות ולהיות צפופה ומלאת טקסטורות.
משעינים את פרוסות הצנונית. שופכים על הכל מהנוזלים של הדג והבמיה.
מקשטים בעלי כוסברה שלמים.
מזליפים על הכל שמן זית.
אוכלים עם לחם משובח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר