סופגניות אפויות

 

שף קונדיטור יונתן מצליח הינו מרצה לטבחות וקונדיטוריה במכללת השף
ובמקביל מורה לטבחות בתיכון אורט ערד.
בשנים האחרונות נעשו על ידי יונתן מספר ניסיונות כדי להגיע לבצק איכותי
לסופגניות אפויות, במטרה לחסוך את כמויות השומן והקלוריות מהבצק המטוגן.
לפניכם מתכון של בצק שמרים עשיר בנוזלים ונוח לעבודה.
התוצאה המתקבלת: טעם של סופגניות, תוך חסכון גדול בקלוריות ובשומן.

חומרים עבור 24 יחידות:
650 גרם מים
50 גרם שמרים טריים
1 ק"ג קמח שטיבל מספר 2 מנופה
200 גרם סוכר
10 גרם מלח
3 ביצים מספר 2
3 חלמונים
100 גרם שמן
גרידה מתפוז שלם
3 כפות תמצית וניל
3 כפות רום
שמן לשימון הבצק
אבקת סוכר לקישוט
ריבה לזילוף
מחית אגוזי לוז – אופציה

אופן ההכנה:
שמים בקערת מיקסר עם זרוע גיטרה את המים והשמרים ומערבבים במטרפה .
מוסיפים את הקמח, הסוכר, המלח, הביצים, החלמונים, השמן, גרידת התפוז, הוניל והרום.
מעבדים במהירות נמוכה כ-2 דקות לאיחוד החומרים.
מגבירים את מהירות המיקסר ומעבדים למשך 7 דקות נוספות.
הבצק בסוף העיבוד ייכרך סביב הזרוע.
מעבירים לקערה ומשמנים את הבצק.
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק ליחידות במשקל 60-80 גרם.
מניחים בתבנית עם נייר אפייה ברווחים של 5 ס"מ [יש לעבוד עם ידיים משומנות].
מניחים להכפלת הנפח.
מפני שהבצק נוזלי, רצוי ומומלץ להניח את היחידות בתבניות אישיות משומנות כדי לתת לצורה הסופית את המראה העגול.
מחממים תנור לחום 220 מעלות.
אופים למשך 10-15 דקות לקבלת צבע חום,
מקררים.
לפני ההגשה מקשטים באבקת סוכר ומזליפים ריבה רצויה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה