סופגניות פילו אפויות במילוי בננה ושוקולד

לכבוד חנוכה מאפה אפוי ולא מטוגן, שנראה כמו סופגנייה. מתאים גם כקינוח חורפי במילוי מפתיע של בננות ושוקולד

סופגניות פילו אפויות במילוי בננה ושוקולד
סופגניות פילו אפויות במילוי בננה ושוקולד, צילום בועז לביא

חומרים ל-12 סופגניות

תרסיס שמן פאם בטעם חמאה

9 עלי פילו

למלית

3 בננות בשלות חתוכות לקוביות קטנות

3 כפות אבקת סוכר

1/2 כפית תמצית וניל

3 כפות שוקולד צ'יפס

להגשה

פירות יער ו/או תותים

אופן ההכנה

הכנת המלית: מתיזים במחבת תרסיס שמן פאם בטעם חמאה ומחממים על להבה בינונית גבוהה.

מניחים במחבת את קוביות הבננות ומקפיצים במשך כ-3 דקות, עד להזהבה.

מוסיפים את אבקת הסוכר ותמצית הווניל. מערבבים, מסירים מהלהבה ומצננים. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים בעדינות.

מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מניחים עלה של פילו על משטח עבודה מקומח מעט, מתיזים עליו תרסיס שמן פאם בטעם חמאה, מניחים עליו עלה נוסף, מתיזים שוב ומניחים עלה שלישי.

חותכים את ערימת העלים ל-4 מרובעים. מניחים במרכז כל מרובע כף מלית, אוספים את שולי הבצק לנקודה אחת, מהדקים ויוצרים כדור.

מניחים את הכדורים הממולאים על התבנית כשהסגירה כלפי מטה.

חוזרים על הפעולה עם 3 עלי פילו נוספים ואחר כך עם 3 עלי הפילו הנותרים.

אופים במשך כ-25 דקות עד שהבצק מזהיב.

מוציאים מהתנור, מסדרים בצלחת הגשה, בוזקים אבקת סוכר.

מסדרים מעל פירות יער ו/או תותים ומגישים.

 

המתכון של שף קונדיטורית עמית דונסקוי, למותג תרסיסי שמן פאם






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה