סטייק טונה בירקות

4 מנות (כל מנה מכילה 6 נקודות)הכנה 20 דקותטונה הוא דג הדומה בתכונותיו לבשר. אפשר להכין אותו נא (2-3 דקות מכל צד) עשוי בינוני (3-4 דקות מכל צד) או עשוי היטב (5-4 דקות מכל צד)חומרים3 בצלים קצוצים דקחצי כוס יין לבן יבש2 שיני שום כתושות2כפיות שמן זית4 פרוסות סטייק טונה במשקל 180 גרם האחת, בעובי ½ 2 ס"מ4 עגבניות תמר קלופות וקצוצות, ללא גרעיניםכוס פטרוזליה קצוצה1 כף חומץ בן –יין לבן4 פילטים אנשובי שטופים וקצוצים או 2 כפיות ממרח אנשוביחצי כפית פפריקה מתוקהאופן ההכנה1.מרססים מחבת טפלון בתרסיס שמן ןמחממים לחום בינוני. מוסיפים את בצלים, היין והשום ומאדים עד שהבצלים שקופים.2. במחבת טפלון נוספת מחממים את השמן ומטגנים את הטונה לפי בחירתנו למידת הבישול הרצויה, והופכים.3.כשהופכים את הדג, מוסיפים למחבת הראשונה את העגבניות, הפטרוזליה, החומץ, האנשובי, והפפריקה. מערבבים ומחממים.4. מעבירים את סטייק הטונה המוכן לצלחת, יוצקים מעל את הירקות ומגישים חם.

4 מנות (כל מנה מכילה 6 נקודות)

הכנה 20 דקות

טונה הוא דג הדומה בתכונותיו לבשר. אפשר להכין אותו נא (2-3 דקות מכל צד) עשוי בינוני (3-4 דקות מכל צד) או עשוי היטב (5-4 דקות מכל צד)

חומרים
3 בצלים קצוצים דק
חצי כוס יין לבן יבש
2 שיני שום כתושות
2כפיות שמן זית
4 פרוסות סטייק טונה במשקל 180 גרם האחת, בעובי ½ 2 ס"מ
4 עגבניות תמר קלופות וקצוצות, ללא גרעינים
כוס פטרוזליה קצוצה
1 כף חומץ בן –יין לבן
4 פילטים אנשובי שטופים וקצוצים או 2 כפיות ממרח אנשובי
חצי כפית פפריקה מתוקה

אופן ההכנה
1.מרססים מחבת טפלון בתרסיס שמן ןמחממים לחום בינוני. מוסיפים את בצלים, היין והשום ומאדים עד שהבצלים שקופים.

2. במחבת טפלון נוספת מחממים את השמן ומטגנים את הטונה לפי בחירתנו למידת הבישול הרצויה, והופכים.

3.כשהופכים את הדג, מוסיפים למחבת הראשונה את העגבניות, הפטרוזליה, החומץ, האנשובי, והפפריקה. מערבבים ומחממים.

4. מעבירים את סטייק הטונה המוכן לצלחת, יוצקים מעל את הירקות ומגישים חם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר