סיניה בורי

ל-4 סועדים600 גרם דג חתוך לקוביות של 3*3 ס"מ כוס טחינה גולמיתמיץ משלושה לימונים1.5 כוסות מים8 עלי דפנהמלח, פלפל שחוק גרוס5 כפות שמן זיתחופן פיטרוזיליה קצוצהאופן ההכנהבקערה בינונית, יש לשפוך את הטחינה ובעזרת מטרפה, לדלל אותה עם המים עד לדלילות דומה ליוגורט (יותר דלילה מטחינה רגילה).להוסיף את הלימון, המלח והפלפל לפי הטעם.את קוביות הדג למשוך בשמן זית מלח ומעט פלפל.בקערה עמידת חום, יש להניח את עלי הדפנה ועליהם את הדג החתוך. יוצקים על הדג את הטחינה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ל-15 דקות.(כשהדג מתפרק בקלות שהוא מוכן)אפשר להזליף שמן זית מעל, להוסיף פטרוזיליה ולהגיש מיד עם יציאת המנה מהתנור.

ל-4 סועדים

600 גרם דג חתוך לקוביות של 3*3 ס"מ
כוס טחינה גולמית
מיץ משלושה לימונים
1.5 כוסות מים
8 עלי דפנה
מלח, פלפל שחוק גרוס
5 כפות שמן זית
חופן פיטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה
בקערה בינונית, יש לשפוך את הטחינה ובעזרת מטרפה, לדלל אותה עם המים עד לדלילות דומה ליוגורט (יותר דלילה מטחינה רגילה).

להוסיף את הלימון, המלח והפלפל לפי הטעם.

את קוביות הדג למשוך בשמן זית מלח ומעט פלפל.

בקערה עמידת חום, יש להניח את עלי הדפנה ועליהם את הדג החתוך.

יוצקים על הדג את הטחינה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ל-15 דקות.

(כשהדג מתפרק בקלות שהוא מוכן)

אפשר להזליף שמן זית מעל, להוסיף פטרוזיליה ולהגיש מיד עם יציאת המנה מהתנור.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר