סלט טונה וחצילים לצד פנקייק מצה

מתכון כשר לפסח של טונה סטארקיסט לצד המצות או בלעדיהן לגיוון תפריט החג

מגישים את הפנקייק החמימים יחד עם הסלט אותו אפשר לשמור כיומיים במקרר. צילום ניר עצמון
מגישים את הפנקייק החמימים יחד עם הסלט אותו אפשר לשמור כיומיים במקרר. צילום ניר עצמון

מצרכים

2 קופסאות טונה כמו סטארקיסט בשמן זית כתית מעולה (מסוננות, לשמור את שמן הזית בצד)
3 חצילים
מלח
1 צרור פטרוזיליה, קצוץ
מיץ מ-1/2 לימון

לפנקייק

3 ביצים
מלח ופלפל
1/4 כפית פפריקה מתוקה
2 מצות שבורות לחתיכות קטנות

אופן ההכנה

מחממים את התנור לחום גבוה (190 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

להכנת הסלט

חותכים את החצילים לקוביות בגודל 1 ס"מ. מפזרים עליהן כפית מלח ומשרים 5 דקות.

מעבירים לתבנית תנור ומברישים בשמן זית מהטונה המסוננת. אופים כ-15 דקות, עד שהחצילים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
מעבירים את קוביות החצילים והטונה לקערה, מוסיפים את כל שאר מרכיבי הסלט ומערבבים. טועמים ומתקנים את התיבול.

להכנת הפנקייק

טורפים את הביצים היטב ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה.

מוסיפים את שברי המצה ומערבבים. משהים לכ-10 דקות.
במחבת גדולה מחממים את שמן הזית מהטונה.

יוצקים מעט מבלילת הפנקייק (בכף או במצקת) למחבת, ומטגנים 3-2 דקות מכל צד עד הזהבה.

חוזרים על הפעולות עד שהבלילה נגמרת.

הגשה

מגישים את הפנקייק החמימים יחד עם הסלט.

טיפים

את הסלט אפשר לשמור כיומיים במקרר.
אוהבי הכוסברה יכולים להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה