מצרכים:
2 פילה סלמון – 200 גרם כל אחד
30 גרם פיסטוקים מקולפים
5 עלי בזיליקום
1 שן שום
חצי כוס שמן זית
כפית מיץ לימון
מלח, פלפל שחור גרוס
הכנת הממרח:
במעבד מזון טוחנים פיסטוקים, בזיליקום ושום.
מוסיפים לימון, שמן זית מלח ופלפל למרקם של ממרח סמיך.
הכנת הדג:
לחמם את תנור האפייה ל- 200 מעלות.
לשמן מעט כלי אפייה קטן.
להניח את הסלמון, ולמרוח מעליו את ממרח הפיסטוקים.
לפזר קצת מלח ופלפל.
לאפות כ -10 דקות.