מצרכים
250 גר' פילה סלמון טרי
4 כפות שמן זית
1 עלי טימין
1 שן שום
Cc50 יין לבן חצי יבש להשרייה
Cc100 יין לבן חצי יבש לבישול
20 גר' חמאה
חומרים להכנת רוטב פסטו
250 גר' עלי בזילקום
50 גר' צנוברים
4 שיני שום
31 ליטר שמן זית
8 עלי נענע
מיץ לימון משני לימונים
מלח ופלפל
אופן ההכנה
1. מחממים שמן זית, שום ותימין במחבת וצורבים את הסלמון מכל צדדיו
2. מעבירים למגש עם היין בלבן ולתנור בחום 150 מעלות ל- 5 דקות נוספות
3. טוחנים במעבד מזון את הבזיליקום, נענע, צנובר ושום ובהדרגה מוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון עד לקבלת מרקם אחיד
4. מתבלים במלח ופלפל
5. במחבת מרכזים את היין הלבן למחציתו ומוסיפים את החמאה ושתי כפות פסטו מוכן.