סנייה טונה וחצילים

אחד הסימנים של ראש השנה הוא הדג שמסמל בין השאר את הברכה שנפרה ונרבה כדגים. סטארקיסט מציעה מתכון למנת דג טונה שתעשיר את שולחן החג. מתאימה וטעימה כשדרוג לארוחה או כמנה ראשונה

לאפות את “המגדל” 10 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. צילום ניר עצמון
לאפות את “המגדל” 10 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. צילום ניר עצמון

רכיבים

9 פרוסות חציל אפויות

3/4 כוס טחינה מוכנה – סמיכה מעט אבל שעדיין אפשר יהיה לצקת אותה

למילוי

2 קופסאות טונה בשמן קנולה, מסוננות

1 בצל לבן קצוץ

4 כפות אגוזי מלך קצוצים גס

4 כפות פטרוזיליה

מעט מוסקט טחון

אופן ההכנה

להניח בתבנית את פרוסות החציל בעובי 1 ס"מ מרוחות  בשמן זית.

לאפות 10 דקות  בחום של 200 מעלות.

לערבב את מרכיבי המילוי יחד.

להניח פרוסת חציל אפויה ומעליה שכבת מילוי.

להניח עוד פרוסת חציל ועוד שכבת מילוי.

לסגור בפרוסת חציל מלמעלה.

לזלף מעל הכל טחינה ומעט אגוזים לקישוט.

לאפות את “המגדל” 10 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.

הגשה

להגיש עם סלט צבעוני של גזר, סלרי, פלפל ירוק חתוכים לרצועות דקיקות. מתובל בשמן זית, מיץ לימון ומלח.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה