סשימי ילוטייל ברוטב נאנבנזוקה בויניגרט לימונים כבושים ועגבניות שדה

 

מצרכים ל-4 מנות
4 עלי חסה משי
30 גרם עלי חסה מסולסלת
30 גרם ארוגולה
10 גרם סשימי של יולוטייל

לרוטב נאנבאנזוקה
חצי כוס חומץ אורז
5 כפיות סוכר
שליש כוס רוטב סויה יפנה
שליש כוס מים
15 גרם ג'ינג'ר טרי, פרוס לג'וליינים
2 בצל ירוק, פרוס לג'וליינים
3 צ'ילי תיאלנדי טרי, פרוס לעגולים דקים

לויניגרט לימונים כבושים
רבע כוס לימונים כבושים מרוקאיים קצוצים דק
רבע כוס עגבניות שדה קצוצות דק
רבע כוס מיץ לימון
1 כפית קליפת לימון מגוררת
2 כפיות מיץ יוזו (מרינדה יפנית מרירה)
1 כוס חומץ אורז
חצי כוס ציר עוף
1 כפית ג'ינג'ר טחון
רבע כוס דבש
2 כפיות חרדל דיז'ון
11 כוס שמן זרעי ענבים
מלח, פלפל טחון טרי

אופן ההכנה
1. לויניגרט הלימונים: טורפים היטב את כל המרכיבים.
2. לרוטב הנאנבנזוקה: טורפים היטב את כל המרכיבים ומקררים.
3. משרים את נתחי הסשימי ברוטב הנאנבאנזוקה למשך 5 דקות. מסננים ושומרים את הנוזלים.
4. להגשה: מסדרים בכל צלחת את נתחי הסשימי. מערבבים את החסות עם מעט ויניגרט ומחלקים בין הצלחות. זולפים מעל הסלט והסשימי 2 כפות ויניגרט וכף מרוטב הנאנבאנזוקה.

מגישים מיד.

מומלץ ללוות מנה זו עם יין ירדן בלנק ד'בלנק.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה