עוגה בחושה עם המון פירות יבשים

לרגל ט"ו בשבט מציעה יצרנית המיצים הסחוטים הטבעיים פרימור מתכון של השפים מיקי שמו וליאון אלקלעי לעוגה בחושה חגיגית קלה להכנה עם המון פירות יבשים ובשילוב מיץ תפוזים סחוט טבעי

מוסיפים תוך ערבוב את הפירות היבשים המסוננים היטב וכן אגוזי מלך, פקאן ושקדים. צילום איתיאל ציון
מוסיפים תוך ערבוב את הפירות היבשים המסוננים היטב וכן אגוזי מלך, פקאן ושקדים. צילום איתיאל ציון

מצרכים לתבנית בקוטר 18 ס"מ

1 כוס מיץ תפוזים כמו של פרימור

2 ביצים מידה L

1/4 כוס טחינה גולמית

1/2 כוס סוכר דמררה

1/2 כוס קמח לבן

1/2 כוס קמח כוסמין

1/2 כפית אבקת אפייה

1 כפית תמצית וניל איכותית

גרידה מלימון אחד

1/3 כוס שקדים שלמים

1/2 כוס אגוזי מלך שלמים

1/2 כוס אגוזי פקאן שלמים

1/4 כוס תאנים מיובשים

1/3 כוס שזיפים מיובשים

1/3 כוס צימוקים

1/4 כוס אננס מיובש

1/2 כפית קינמון

השפים מיקי שמו (מימין) וליאון אלקלעי בעבודה על עוגת ט"ו בשבט. צילום איתיאל ציון
השפים מיקי שמו (מימין) וליאון אלקלעי בעבודה על עוגת ט"ו בשבט. צילום איתיאל ציון

אופן ההכנה

חותכים את הפירות היבשים לקוביות קטנות ככל האפשר.

משרים אותן בקערה עם מיץ תפוזים.

לאחר שעה מסננים את הפירות היבשים מהנוזלים.

מחממים תנור ל- 170 מעלות.

במיקסר עם מטרפה במהירות בינונית מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר ותמצית הווניל עד קבלת קציפה בהירה.

עוצרים את פעולת המיקסר ומחליפים לבוחש גיטרה.

מוסיפים תוך ערבוב את הפירות היבשים המסוננים היטב וכן אגוזי מלך, פקאן ושקדים.

מוסיפים את הקמחים יחד עם אבקת אפייה וגרידה מהלימון ומיד עוצרים את פעולת המיקסר.

משמנים קלות את התבנית.

מעבירים את התערובת לתבנית.

מכניסים לתנור למשך 45-50 דקות.

מצננים היטב ופורסים דק.

מאחסנים בכלי אטום עד כ- 5 ימים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה