עוגיות טחינה ללא גלוטן

מתכון של שף אבי ביטון עבור יצרנית הטחינה והחלוה אחוה המשלב ממרח שומשום עם סילאן. העוגיות קלות להכנה וטעימות, ומתאימות להגשה לצד שתייה חמה

יוצרים מהבצק כדורים בגודל של אגוז מלך. מניחים בתבנית במרווחים. נועצים שקד במרכז כל כדור ופוחסים מעט. צילום שניר סופגי גואטה

מצרכים לכ-20 עוגיות

400 גרם ממרח שומשום עם  סילאן כמו של אחוה

1 ביצה גודל L

1 כפית תמצית וניל

1/8 כפית מלח דק

100 גרם (3/4 כוס) קורנפלור

1 כפית אבקת אפייה

25-30 שקדים שלמים

צילום שניר סופגי גואטה

אופן ההכנה

מחממים את התנור ל- 180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

שמים במעבד מזון ממרח שומשום, ביצה, קורנפלור, אבקת אפייה, ביצה, תמצית וניל מעט מלח ובוחשים היטב.

מרטיבים מעט את הידיים.

יוצרים מהבצק כדורים בגודל של אגוז מלך.

מניחים בתבנית במרווחים.

נועצים שקד במרכז כל כדור ופוחסים מעט.

אופים בתנור במשך 10-15 דקות או עד שהעוגיות מתייצבות ומזהיבות.

מוציאים, מצננים לחלוטין ומגישים.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה