עוגיות מקמח כוסמין מלא 100% עם שיבולת שועל חמוציות ושקדים

מתכון של הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של 'הטחנות הגדולות של א"י'

מערבבים בקערה בינונית בעזרת מטרפה: קמח כוסמין, שיבולת שועל, אבקת אפייה, מלח, שקדים וחמוציות. צילום מנחם גרייבסקי
מערבבים בקערה בינונית בעזרת מטרפה: קמח כוסמין, שיבולת שועל, אבקת אפייה, מלח, שקדים וחמוציות. צילום מנחם גרייבסקי

חומרים לכ- 45 עוגיות

157 גרם (1+1/4 כוסות) קמח כוסמין מלא 100% בטחינה דקה כמו 'הסדרה הבריאה'  של הטחנות הגדולות של א"י
100 גרם (1 כוס) שיבולת שועל (לא אינסטנט)
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
75 גרם (3/4 כוס) שקדים קצוצים
40 גרם (1/4 כוס) חמוציות
2 ביצים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
60 גרם (1/4 כוס) חמאה מומסת (אפשר להשתמש בשמן קוקוס או בחמאת קוקוס)
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

מערבבים בקערה בינונית בעזרת מטרפה: קמח כוסמין, שיבולת שועל, אבקת אפייה, מלח, שקדים וחמוציות.
מערבבים היטב בקערה נפרדת (בעזרת מטרפה) ביצים, סוכר, חמאה מומסת ותמצית וניל.
מחברים בין המרכיבים הרטובים והיבשים בעזרת כף עץ, לקבלת בצק עוגיות דביק.
יוצרים כדורים בעזרת כף קפיצית לגלידה או בעזרת כף.

מגלגלים בידיים רטובות מעט ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. משאירים מרחק של כ-1.5 ס"מ בין עוגייה לעוגייה.
מסמנים כל עוגייה בעזרת מזלג.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-15 דקות עד שמזהיב בקצוות.
מקררים ומאחסנים.

למידע ולמתכונים נוספים

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה