עוגיות שוקולד סדוקות

חומרים100 גרם סוכר 100 גרם חמאה רכה 2 ביצים 40 גרם אבקת קקאו מריר משובח מקל וניל או כפית תמצית וניל טהור או מחית וניל 120 גרם קמח 1 כפית אבקת אפיה שמינית כפית מלח 150 גרם שוקולד מריר מומס 80 גרם אבקת סוכר מנופהאופן ההכנהבקערת המערבל מקציפים את החמאה והסוכר לקבלת תערובת בהירה וחלקה. מוסיפים את הביצים אחת, אחת ומקציפים היטב בין ביצה לביצה, עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. במהירות איטית מוסיפים קקאו, שוקולד מומס ווניל ומקציפים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח, אבקת אפיה ומלח ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מכסים את הקערה ומקררים את התערובת לשעתיים או למשך כל הלילה. מחממים תנור לחום של 175 מעלות, יוצרים עיגולים בגודל אגוז בעזרת כפית או הידיים ומגלגלים אותם באבקת סוכר. מסדרים את העוגיות במרווחים גדולים של כ-5 ס"מ על התבנית. אופים 10-12 דקות או עד שהחלק העליון נסדק והעוגיות נראות יציבות אך עדיין רכות למגע, לאחר מספר דקות צינון מעבירים לרשת צינון ומאחסנים בכלי סגור.

חומרים
100 גרם סוכר
100 גרם חמאה רכה
2 ביצים
40 גרם אבקת קקאו מריר משובח
מקל וניל או כפית תמצית וניל טהור או מחית וניל
120 גרם קמח
1 כפית אבקת אפיה
שמינית כפית מלח
150 גרם שוקולד מריר מומס
80 גרם אבקת סוכר מנופה

אופן ההכנה
בקערת המערבל מקציפים את החמאה והסוכר לקבלת תערובת בהירה וחלקה.

מוסיפים את הביצים אחת, אחת ומקציפים היטב בין ביצה לביצה, עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.

במהירות איטית מוסיפים קקאו, שוקולד מומס ווניל ומקציפים לתערובת אחידה.

מוסיפים קמח, אבקת אפיה ומלח ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
מכסים את הקערה ומקררים את התערובת לשעתיים או למשך כל הלילה.

מחממים תנור לחום של 175 מעלות, יוצרים עיגולים בגודל אגוז בעזרת כפית או הידיים ומגלגלים אותם באבקת סוכר.

מסדרים את העוגיות במרווחים גדולים של כ-5 ס"מ על התבנית.

אופים 10-12 דקות או עד שהחלק העליון נסדק והעוגיות נראות יציבות אך עדיין רכות למגע, לאחר מספר דקות צינון מעבירים לרשת צינון ומאחסנים בכלי סגור.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר