כמות מצרכים מתאימה ל-30 עוגיות (49 קלוריות לעוגיה):
2 חלבונים
1/2 כפית דבש
100 גרם שקדים טחונים
50 גרם שקדים מפוררים
75 גרם סוכר חום
75 גרם דגני קלוגס אול בראן פירות (פרוט אנד פיבר) או צימוקים (סולטנה)
הוראות הכנה:
להקציף את החלבונים עד שהקצף מתקשה.
להוסיף לקציפה את הדבש.
להוסיף את השקדים, דגני האול בראן והסוכר לקציפת הביצים, ולערבב היטב.
לחלק את התערובת לעיגולים קטנים ולהניחם על תבנית האפייה.
לאפות בטמפרטורה של 180 ל-20 דקות או עד שיזהיב.
סיגל בן צור היא דיאטנית קלינית ויועצת תזונה לחברת דגני הבוקר קלוגס.
דבר הדיאטנית: מתכון זה עשיר בשקדים. השקדים עשירים בחומצות שומן חד-בלתי-רוויות, ויטמין E ופיטוסטרולים, התורמים להפחתת כולסטרול ולבריאות הלב. דגני הבוקר קלוגס אול-בראן עשירים בסיבים תזונתיים התורמים לתפקוד מערכת העיכול, ובברזל החשוב למניעת אנמיה.