עוגת אגסים, דבש וקמח תירס

חומרים ל-10 מנות1 ק"ג אגסים 130 גרם קמח תירס50 גרם דבש נוזלי350 גרם חמאה ללא מלח 250 גרם אבקת סוכר4 ביצי חופש130 גרם שקדים מולבנים קצוצים גס40 גרם קמח1 כפית אבקת אפייהגרידת לימון משני לימוניםאופן ההכנהלחמם תנור מראש ל-150 מעלות.למרוח חמאה בנדיבות על נייר אפייה ולהניח בתבנית מלבנית (20X30).לקלף את האגסים ולהוציא את הגרעינים, לחתוך לקוביות של 2 ס"מ. להמיס 80 גרם חמאה במחבת טפלון, ולהוסיף את הדבש עד לקבלת כרמל עדין.להוסיף את האגסים ולהקפיץ עד שהכרמל יעטוף את האגסים.מקציפים את יתרת החמאה והסוכר במיקסר, עד לקבלת תערובת קלה ואורירית ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה. במקביל מערבבים את השקדים עם הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים לתערובת המוקצפת, מקפלים בעדינות ומוסיפים את האגסים יחד עם גרידת הלימון. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים שעה ורבע (עד להזהבת החלק העליון), מצננים, הופכים את התבנית ומסירים את נייר האפייה.

חומרים ל-10 מנות
1 ק"ג אגסים
130 גרם קמח תירס
50 גרם דבש נוזלי
350 גרם חמאה ללא מלח
250 גרם אבקת סוכר
4 ביצי חופש
130 גרם שקדים מולבנים קצוצים גס
40 גרם קמח
1 כפית אבקת אפייה
גרידת לימון משני לימונים

אופן ההכנה
לחמם תנור מראש ל-150 מעלות.

למרוח חמאה בנדיבות על נייר אפייה ולהניח בתבנית מלבנית (20X30).

לקלף את האגסים ולהוציא את הגרעינים, לחתוך לקוביות של 2 ס"מ.

להמיס 80 גרם חמאה במחבת טפלון, ולהוסיף את הדבש עד לקבלת כרמל עדין.

להוסיף את האגסים ולהקפיץ עד שהכרמל יעטוף את האגסים.

מקציפים את יתרת החמאה והסוכר במיקסר, עד לקבלת תערובת קלה ואורירית ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה.

במקביל מערבבים את השקדים עם הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים לתערובת המוקצפת, מקפלים בעדינות ומוסיפים את האגסים יחד עם גרידת הלימון.

מעבירים את התערובת לתבנית ואופים שעה ורבע (עד להזהבת החלק העליון), מצננים, הופכים את התבנית ומסירים את נייר האפייה.



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר