עוגת גבינה אפויה לפסח

 

זהו מתכון מנצח, מהמתכונים הפרטיים של המשפחה. עוגה טעימה מאוד, דלת שומנים וקלה לביצוע – 100% הצלחה

החומרים:
5 ביצים מופרדות
500 גר' גבינה לבנה 5%
1 שמנת חמוצה
3 כפות קורנפלור (או קמח תפוח אדמה)
3/4 כוס סוכר
2 סוכר וניל
גרידת תפוז

אופן ההכנה:
מכניסים את הגבינה לקערה.
מוסיפים את החלמונים ואת סוכר הוניל.
את הקורנפלור ממיסים עם השמנת בנפרד (כדי שלא יווצרו גושים), ומוסיפים לבלילה.
את החלבונים מקציפים עם 3/4 כוס סוכר, ומוסיפים בהדרגה בתנועת קיפול לתערובת.
מחממים תנור ל- 180-170 מעלות.
את כל הבלילה שופכים לתבנית פיירקס.
את הפיירקס מכניסים לתבנית גדולה יותר, ולפני שמכניסים לתנור שמים מים (מחצית מגובה הפיירקס).
אופים כשעה (מכניסים קיסם, ואם הוא יוצא נקי ללא פירורים – סימן שהעוגה מוכנה).
כשהעוגה מוכנה וקרה, אפשר להוסיף עליה קצפת מתוקה (מוקצפת עם סוכר וניל אחד), או אפשר לפזר מעליה אבקת סוכר.


שפית חן שלום עורכת סדנאות בישול למבוגרים ולילדים, טל. 052-3525450






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה