עוגת גבינה ושמנת חמוצה

רשימת החומרים הבאה הינה עבור תבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ.עוגת גבינה זו הינה פשוטה להכנה ואינה מצריכה מיומניות מיוחדות.מומלץ להכין את רשימת החומרים מראש על שולחן העבודה, ואת התנור לחמם לטמפ' הרצויה מבעוד מועד.חומרים:750 גרם גבינה 95 גרם סוכר5 יח' חלמונים5 יח' חלבונים20 גרם קורנפלור40 גר' אינסטנט פודינג וניל2 כפיות תמצית ונילגרירת לימון מ-1 פרי1 גביע שמנת חמוצה 200 גרם1 כף סוכראופן ההכנה:יש לרדד בצק פריך במשקל של 400 גרם, ולאפות מראש במשך 10 דקות בטמפ' 170 מעלות בתוך תבנית האפייה בקוטר 26 ס"מ.בגמר האפייה של הבצק הפריך, יש לפתוח את התנור ולהמתין עד אשר הטמפ' תגיע ל-150 מעלות, ולסגור בחזרה להמשך האפייה של עוגת הגבינה.יש לערבב את גבינת ה-9% עם 5 החלמונים ו-2 כפיות תמצית הוניל בעזרת מטרפה ידנית, עד קבלת גוון אחיד ומירקם הומוגני – כל זאת בקערה נפרדת.יש להקציף את 5 החלבונים עם הסוכר עד קבלת קצף יציב.יש לקפל לתוך קערת הגבינה (שעירבבנו בסעיף 2), בעזרת מרית,את הקצף היציב שהתקבל מהקצפת החלבונים והסוכר.לאחריו יש לקפל פנימה את הקורנפלור והאינסטנט פודינג וניל.כל זאת מעבירים לתבנית האפייה עם הבצק הפריך (שאפינו מראש כ-10 דק').מכניסים לתנור האפייה ואופים ב-150 מעלות במשך כשעה וחמישים דקות, כאשר גופי החימום מכוונים על 2 למעלה ו-2 למטה.המלצת אפייה:בטרם הכנסת עוגת הגבינה לאפייה, רצוי לעטוף את החלק העליון של תבנית האפייה בנייר אלומיניום, ולהכניס לתנור האפייה למשך שעה באותה טמפ' – 150 מעלות, ולאחריה להוציא את הנייר אלומיניום ולאפות 50 דקות נוספות.דקורציה:יש לערבב כף סוכר עם גביע שמנת חמוצה, ולכסות את שטח הפנים העליון של עוגת הגבינה שכבר נאפתה במשך שעה וחמישים דקות, ולהכניס לאפייה לעוד 10 דקות. לאחר שהעוגה מתקררת יש לעטוף בניילון נצמד, ולהכניס למקרר למשך 24 שעות לפחות ולהגיש.המלצות הגשה:לפזר פירורי עוגיות חמאה ע"ג השטח העליון של העוגה ולהגיש.ניתן לפזר תות שדה וג'לי מעל, אננס וג'לי מעל, פסיפלורה וכו'.רשת 'שמו קונדיטוריה':רח' טאגור 30 רמת אביב טל' 03-7448070, רח' האיצטדיון 8 קרית חיים טל' 04-8418840, רח' מוריה 30 חיפה טל' 04-8104448, רח' שלום עליכם 2 נווה שאנן חיפה טל' 04-8224684כל המוצרים והמתכונים המתוקים באתר הרשת: www.shemo.co.il

רשימת החומרים הבאה הינה עבור תבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ.
עוגת גבינה זו הינה פשוטה להכנה ואינה מצריכה מיומניות מיוחדות.
מומלץ להכין את רשימת החומרים מראש על שולחן העבודה, ואת התנור לחמם לטמפ' הרצויה מבעוד מועד.

חומרים:
750 גרם גבינה 9%
175 גרם סוכר
5 יח' חלמונים
5 יח' חלבונים
20 גרם קורנפלור
40 גר' אינסטנט פודינג וניל
2 כפיות תמצית וניל
גרירת לימון מ-1 פרי
1 גביע שמנת חמוצה 200 גרם
1 כף סוכר

אופן ההכנה:
יש לרדד בצק פריך במשקל של 400 גרם, ולאפות מראש במשך 10 דקות בטמפ' 170 מעלות בתוך תבנית האפייה בקוטר 26 ס"מ.
בגמר האפייה של הבצק הפריך, יש לפתוח את התנור ולהמתין עד אשר הטמפ' תגיע ל-150 מעלות, ולסגור בחזרה להמשך האפייה של עוגת הגבינה.
יש לערבב את גבינת ה-9% עם 5 החלמונים ו-2 כפיות תמצית הוניל בעזרת מטרפה ידנית, עד קבלת גוון אחיד ומירקם הומוגני – כל זאת בקערה נפרדת.
יש להקציף את 5 החלבונים עם הסוכר עד קבלת קצף יציב.
יש לקפל לתוך קערת הגבינה (שעירבבנו בסעיף 2), בעזרת מרית,
את הקצף היציב שהתקבל מהקצפת החלבונים והסוכר.
לאחריו יש לקפל פנימה את הקורנפלור והאינסטנט פודינג וניל.
כל זאת מעבירים לתבנית האפייה עם הבצק הפריך (שאפינו מראש כ-10 דק').
מכניסים לתנור האפייה ואופים ב-150 מעלות במשך כשעה וחמישים דקות, כאשר גופי החימום מכוונים על 2 למעלה ו-2 למטה.

המלצת אפייה:
בטרם הכנסת עוגת הגבינה לאפייה, רצוי לעטוף את החלק העליון של תבנית האפייה בנייר אלומיניום, ולהכניס לתנור האפייה למשך שעה באותה טמפ' – 150 מעלות, ולאחריה להוציא את הנייר אלומיניום ולאפות 50 דקות נוספות.

דקורציה:
יש לערבב כף סוכר עם גביע שמנת חמוצה, ולכסות את שטח הפנים העליון של עוגת הגבינה שכבר נאפתה במשך שעה וחמישים דקות, ולהכניס לאפייה לעוד 10 דקות.

לאחר שהעוגה מתקררת יש לעטוף בניילון נצמד, ולהכניס למקרר למשך 24 שעות לפחות ולהגיש.

המלצות הגשה:
לפזר פירורי עוגיות חמאה ע"ג השטח העליון של העוגה ולהגיש.
ניתן לפזר תות שדה וג'לי מעל, אננס וג'לי מעל, פסיפלורה וכו'.


רשת 'שמו קונדיטוריה':
רח' טאגור 30 רמת אביב טל' 03-7448070, רח' האיצטדיון 8 קרית חיים טל' 04-8418840, רח' מוריה 30 חיפה טל' 04-8104448, רח' שלום עליכם 2 נווה שאנן חיפה טל' 04-8224684
כל המוצרים והמתכונים המתוקים באתר הרשת: www.shemo.co.il



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר