עוגת גבינה קרה אוורירית עם כתר פירות טריים

 

כלים:
רינג / תבנית קפיצית בקוטר 20
שקף / צווארון לשולי העוגה.
מעבד מזון
ניירות אפייה

חומרים לבסיס העוגה:
300 גרם קמח מנופה
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם סוכר/אבקת סוכר
1 יחידה ביצה
ניתן להוסיף גרידת לימון לבצק

אופן ההכנה:
שמים קמח, סוכר, חמאה במעבד מזון .
מעבדים לפירורים דקים.
מוסיפים ביצה, וממשיכים לעבד לפירורים גדולים.
לאסוף את כל הפירורים למעין"פיתה", לעטוף בניילון נצמד, ולאחסן במקרר.
מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים מעט משטח עבודה, ומרדדים לעלה בעובי 3 מ"מ.
קורצים עיגול בעזרת התבנית / רינג בקוטר 20,
מניחים על נייר אפיה ומחוררים מעט עם מזלג.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מכניסים את הבצק לאפייה ומורידים את חום התנור ל-170 מעלות.
אופים כ-10 -12 דקות עד שמזהיב.
מוציאים מהתנור ומצננים.
מסדרים את הרינג על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מניחים את עיגול הפריך במרכז
כדאי להניח את הרינג / תבנית על תבנית שנכנסת למקפיא.
מסדרים את השקף על דפנות הרינג / תבנית.

חומרים לעוגת גבינה:
200 גרם גבינת שמנת 30%
50 גרם שמנת חמוצה
1 יחידה לימון (גרידה +מיץ)
200 גרם סוכר
25 גרם מים
70 גרם סוכר
40 גרם חלמונים
7 גרם ג'לטין
28 גרם מים קרים
250 גרם שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
מערבבים ג'לטין ומים בצלוחית קטנה, ומניחים בצד.
מקציפים שמנת מתוקה למרקם יציב ולא קשה, שמים במקרר.
מערבבים גבינת שמנת, שמנת חמוצה, סוכר, גרידה ומיץ לימון.
מקציפים במיקסר את החלמונים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה.
מחממים מים וסוכר ל-121 מעלות (סירופ סוכר מבעבע).
מוסיפים את הסירופ באיטיות לתערובת החלמונים תוך כדי הקצפה.
ממשיכים להקציף עד שתערובת מתקררת.
מחממים את הג'לטין 10-12 שניות במיקרו – עד שנהיה שקוף ונוזלי ללא גושים ונקודות.
מוסיפים מעט מתערובת הגבינה לצלחת הג'לטין ומערבבים (השוואת טמפרטורות).
מערבבים את תערובת הגבינות עם הג'לטין.
מאחדים את מסת החלמון עם הגבינה.
מקפלים את השמנת לתוך תערובת הגבינות בתנועות איטיות.
שופכים לתוך הרינג / תבנית .
שמים להקפאה למשך לילה.
מוציאים את העוגה לפני ההגשה.
מקשטים במיני פירות טריים בצורת כתר מסביב לעוגה: תותים, דובדבנים, פטל אדום , פטל שחור, ענבים ירוקים, תאנים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה