עוגת גבינה תפוז כשרה לפסח

תבנית בקוטר 26חומרים:לבסיס: 150 ג' שוקולד לבל 80 ג' חמאה רכה 100 ג' שברי מצהלמלית: 250 ג' גבינת שמנת 30% שומן 200 ג' שמנת חמוצה 15%, מנוקזת מנוזלים 75 ג' אבקת סוכר גרידה מתפוז אחד 2 כפות ליקר תפוזים 5 גרם ג'לטין מרוכך ב- 50 גרם מים 375 גרם שמנת מתוקהלקישוט: תפוזים סינים מיובשים, או פרוסות תפוז רגיל מקורמלאופן הכנת הבסיס: ממיסים במיקרוגל בעוצמה נמוכה את השוקולד הלבן.מוסיפים חמאה ומערבבים.מוסיפים את שברי המצה ומערבבים היטב. משטחים בתבנית לגובה של כחצי ס"מ ומעבירים למקפיא.אופן הכנת המלית: מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומעבירים למקרר. בקערה נפרדת, מערבבים יחד את הגבינה, שמנת חמוצה, אבקת סוכר, גרידת תפוז וליקר תפוז לתערובת חלקה.ממיסים בעדינות את הג'לטין, ומסננים אותו לתוך התערובת.מקפלים את השמנת המוקצפת אל תערובת הגבינה עד קבלת מסה חלקה.יוצקים את המלית על הבסיס (שהוצאנו מהפריזר).מקפיאים למשך מספר שעות.מעבירים למקרר כשעתיים לפני ההגשה.מקשטים בתפוזים סינים.

תבנית בקוטר 26

חומרים:
לבסיס:
150 ג' שוקולד לבל
80 ג' חמאה רכה
100 ג' שברי מצה
למלית:
250 ג' גבינת שמנת 30% שומן
200 ג' שמנת חמוצה 15%, מנוקזת מנוזלים
75 ג' אבקת סוכר
גרידה מתפוז אחד
2 כפות ליקר תפוזים
5 גרם ג'לטין מרוכך ב- 50 גרם מים
375 גרם שמנת מתוקה
לקישוט:
תפוזים סינים מיובשים, או פרוסות תפוז רגיל מקורמל

אופן הכנת הבסיס:
ממיסים במיקרוגל בעוצמה נמוכה את השוקולד הלבן.
מוסיפים חמאה ומערבבים.
מוסיפים את שברי המצה ומערבבים היטב.
משטחים בתבנית לגובה של כחצי ס"מ ומעבירים למקפיא.

אופן הכנת המלית:
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומעבירים למקרר.
בקערה נפרדת, מערבבים יחד את הגבינה, שמנת חמוצה, אבקת סוכר, גרידת תפוז וליקר תפוז לתערובת חלקה.
ממיסים בעדינות את הג'לטין, ומסננים אותו לתוך התערובת.
מקפלים את השמנת המוקצפת אל תערובת הגבינה עד קבלת מסה חלקה.
יוצקים את המלית על הבסיס (שהוצאנו מהפריזר).
מקפיאים למשך מספר שעות.
מעבירים למקרר כשעתיים לפני ההגשה.
מקשטים בתפוזים סינים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר