עוגת גבינת אפויה קלאסית

תבנית קוטר 26 קפיצית .כוס מידה = c"c 200מצרכים:למלית:500 גרם גבינה לבנה 5%1 כפית תמצית וניל איכותית40 גרם (1/2 כוס) קורנפלור85 גרם (1/2 כוס) שמן קנולה85 גרם(1/2 כוס) סוכר לבן100 גרם (1/3 כוס) חלב 3%2 ביצים מס' 1גרידת לימון מלימון 16 חלבונים מביצה מס' 185 גרם (1/2 כוס) סוכרלתחתית:20 גרם (1 כף) חלב270 (3/4 2 כוסות) גרם קמח180 גרם חמאה1 ביצה מספר 11/2 כפית אבקת אפיהאופן ההכנהבמעבד מזון עם להב מערבבים את כל חומרי התחתית.מערבבים בפולסים לקבלת תערובת אחידה ומפוררת.מוציאים מקערת מעבד המזון. לשים מעט לקבלת בצק אחיד (יש להימנע מלישת יתר). עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למנוחה במקרר כ- 3 שעות לפחות.בקערת הקצפה מקציפים חלבונים עם 85 גרם סוכר (את הסוכר יש להוסיף בהדרגה).להגיע לקצף יציב וחלק (לא קשה מדי).בקערת ערבוב מערבבים: גבינה לבנה, תמצית וניל, קורנפלור, סוכר, חלב, ביצים וגרידת לימון, עד קבלת תערובת בעלת מרקם אחיד.מוסיפים תוך כדי ערבוב את השמן עד קבלת תערובת בעלת מרקם אחיד.מקפלים את החלבונים המוקצפים יחד עם תערובת הגבינה  בתנועות קיפול עדינות כדי להימנע משבירה של הקצף, עד לקבלת בלילה אחידה. על משטח עבודה מקומח קלות מניחים את הבצק הקר.בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה בעובי כ- 1/2 ס"מ. בעזרת תבנית האפייה חורצים עיגול בקוטר התחתית ומניחים בתחתית.מהדקים בעזרת האצבעות את הבצק עד דופן התבנית.יוצקים את הבלילה אל תוך התבנית ומכניסים לאפייה בתנור שחומס מראש ל- 200 ל- 220 מעלות ל- 15 דקות, מורידים את הטמפרטורה ל- 160 מעלות (חום בינוני) ואופים כ- 35-40 דקות עד שהעוגה מתייצבת. לא לפתוח את התנור תוך כדי האפייה (העוגה תיפול).בתום האפייה יש להוציא את העוגה ולהניח לקירור על משטח יציב. בזמן הקירור הראשוני יש להעביר סכין בדופן התבנית לניתוק העוגה מתבנית האפייה.את העוגה יש לקרר כיממה.לפזר אבקת סוכר מעל לפני ההגשה.מתוך קולקציית "פינוק בלבן" לחג השבועות

תבנית קוטר 26 קפיצית .
כוס מידה = c"c 200

מצרכים:
למלית:
500 גרם גבינה לבנה 5%
1 כפית תמצית וניל איכותית
40 גרם (1/2 כוס) קורנפלור
85 גרם (1/2 כוס) שמן קנולה
85 גרם(1/2 כוס) סוכר לבן
100 גרם (1/3 כוס) חלב 3%
2 ביצים מס' 1
גרידת לימון מלימון 1
6 חלבונים מביצה מס' 1
85 גרם (1/2 כוס) סוכר

לתחתית:
20 גרם (1 כף) חלב
270 (3/4 2 כוסות) גרם קמח
180 גרם חמאה
1 ביצה מספר 1
1/2 כפית אבקת אפיה

אופן ההכנה
במעבד מזון עם להב מערבבים את כל חומרי התחתית.
מערבבים בפולסים לקבלת תערובת אחידה ומפוררת.
מוציאים מקערת מעבד המזון.
 לשים מעט לקבלת בצק אחיד (יש להימנע מלישת יתר).
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למנוחה במקרר כ- 3 שעות לפחות.
בקערת הקצפה מקציפים חלבונים עם 85 גרם סוכר (את הסוכר יש להוסיף בהדרגה).
להגיע לקצף יציב וחלק (לא קשה מדי).
בקערת ערבוב מערבבים: גבינה לבנה, תמצית וניל, קורנפלור, סוכר, חלב, ביצים וגרידת לימון, עד קבלת תערובת בעלת מרקם אחיד.
מוסיפים תוך כדי ערבוב את השמן עד קבלת תערובת בעלת מרקם אחיד.
מקפלים את החלבונים המוקצפים יחד עם תערובת הגבינה  בתנועות קיפול עדינות כדי להימנע משבירה של הקצף, עד לקבלת בלילה אחידה.
על משטח עבודה מקומח קלות מניחים את הבצק הקר.
בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה בעובי כ- 1/2 ס"מ.
 בעזרת תבנית האפייה חורצים עיגול בקוטר התחתית ומניחים בתחתית.
מהדקים בעזרת האצבעות את הבצק עד דופן התבנית.
יוצקים את הבלילה אל תוך התבנית ומכניסים לאפייה בתנור שחומס מראש ל- 200 ל- 220 מעלות ל- 15 דקות, 
מורידים את הטמפרטורה ל- 160 מעלות (חום בינוני) ואופים כ- 35-40 דקות עד שהעוגה מתייצבת. ל
א לפתוח את התנור תוך כדי האפייה (העוגה תיפול).
בתום האפייה יש להוציא את העוגה ולהניח לקירור על משטח יציב.
בזמן הקירור הראשוני יש להעביר סכין בדופן התבנית לניתוק העוגה מתבנית האפייה.
את העוגה יש לקרר כיממה.
לפזר אבקת סוכר מעל לפני ההגשה.

מתוך קולקציית "פינוק בלבן" לחג השבועות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר