fbpx

עוגת גזר לבוקר

החומרים500 גר' ביצים900 גר' סוכר650 גר' שמן750 גר' קמח10 גר' קינמון10 גר' ג'ינג'ר5 גר' אגוז מוסקט10 גר' א. אפיה10 גר' סודה לשתיה1 ק"ג גזר מגורד200 גר' צימוקים לבנים קטנים200 גר' אגוזי מלךאופן ההכנה1. מקציפים את הביצים יחד (הקצפה תמיד במהירות גבוה) מוספים בהדרגה את הסוכר.2. להוסיף שמן בזרם דק ולחכות שהדפנות נפרדות מהקערה להמתין ולהמשיך לשפוך שמן בזרם דק.3. להוסיף את הקמח הסודה אפיה ג'ינג'ר קינמון א. מוסקט לאחר ניפוי. לפני שמוסיפים את תערובת הקמח לוקחים מעט קמח מהתערובת ומקמחים את האגוזים והצימוקים ושמים בצד.4. מוסיפים את הקמח בפעמים שלוש ועוצרים את המיקסר.5. להוסיף את הגזר והאגוזים והצימוקים המקומחים ולערבב ידנית בתנועות חיתוך וקיפול.6. לחלק לתבניות אינג'ליש קייק ולשקול כל תבנית צריכה לשקול 700גר').7. לפזר סוכר על הבלילה. (כדי שהעוגה לא תבקע באמצע הסוכר יוצר שכבה עבה וזה מונע מהעוגה להתפוצץ באמצע).8. לאפות בחום גבוה של 200 מעלות במשך 15-20 דקות ולאחר מכן להוריד ל- 150 מעלות ולאפות עוד כשסה"כ האפייה תהיה בערך כשעה -45 דקות עד קיסם.9. חשוב לציין: כדי למנוע בקעים בעוגות בחושות, יש לפזר שכבת סוכר דקה (לבן או דמררה) על הבלילה בטרם מכניסים לתנור. גם מונע בקעים וגם יוצר שכבה קריספית על העוגה,ניתן להסיר בסיום האפייה את יתרת הסוכר שלא נמסה בעזרת מברשת.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

החומרים
500 גר' ביצים
900 גר' סוכר
650 גר' שמן
750 גר' קמח
10 גר' קינמון
10 גר' ג'ינג'ר
5 גר' אגוז מוסקט
10 גר' א. אפיה
10 גר' סודה לשתיה
1 ק"ג גזר מגורד
200 גר' צימוקים לבנים קטנים
200 גר' אגוזי מלך

אופן ההכנה
1. מקציפים את הביצים יחד (הקצפה תמיד במהירות גבוה) מוספים בהדרגה את הסוכר.

2. להוסיף שמן בזרם דק ולחכות שהדפנות נפרדות מהקערה להמתין ולהמשיך לשפוך שמן בזרם דק.

3. להוסיף את הקמח הסודה אפיה ג'ינג'ר קינמון א. מוסקט לאחר ניפוי. לפני שמוסיפים את תערובת הקמח לוקחים מעט קמח מהתערובת ומקמחים את האגוזים והצימוקים ושמים בצד.

4. מוסיפים את הקמח בפעמים שלוש ועוצרים את המיקסר.

5. להוסיף את הגזר והאגוזים והצימוקים המקומחים ולערבב ידנית בתנועות חיתוך וקיפול.

6. לחלק לתבניות אינג'ליש קייק ולשקול כל תבנית צריכה לשקול 700גר').

7. לפזר סוכר על הבלילה. (כדי שהעוגה לא תבקע באמצע הסוכר יוצר שכבה עבה וזה מונע מהעוגה להתפוצץ באמצע).

8. לאפות בחום גבוה של 200 מעלות במשך 15-20 דקות ולאחר מכן להוריד ל- 150 מעלות ולאפות עוד כשסה"כ האפייה תהיה בערך כשעה -45 דקות עד קיסם.

9. חשוב לציין: כדי למנוע בקעים בעוגות בחושות, יש לפזר שכבת סוכר דקה (לבן או דמררה) על הבלילה בטרם מכניסים לתנור. גם מונע בקעים וגם יוצר שכבה קריספית על העוגה,ניתן להסיר בסיום האפייה את יתרת הסוכר שלא נמסה בעזרת מברשת.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר