עוגת יוגורט וטוב טעם

מתכון לשתי תבניות אנגליות (מאלומיניום)זמן הכנה: שעה ועשר דקותחומרים:3 כוסות קמח תופח כף קורנפלור100 גר' גבינת טוב טעם2 גביעי יוגורט טרה 3 ביציםכוס וחצי אבקת סוכר100 גר' חמאת טרה מומסת (80 גר' לעוגה, 20 גר' לשימון התבניות),2 כפות גרדת תפוז.חומרים לסירופ:חצי כוס מיץ הדרים (תפוז/לימון/פומלית)רבע כוס סוכר כוס מיםאופן הכנת הסירופ:מחממים את כל החומרים תוך בחישה תמידית עד שהסוכר נמסלקישוט:כפית יוגורט טרה לכל פרוסהאופן הכנת העוגה:מערבבים בקערה את הביצים, יוגורט, טוב טעם, אבקת סוכר וגרדת התפוז.מוסיפים לקערה את החמאה והקורנפלור.מערבבים היטב.מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים עד קבלת מסה (קצת נוזלית) אחידה.משמנים תבניות אנגליות במעט חמאה מומסת.יוצקים את המסה לתבניות (כחצי גובה עד שליש גובה).מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ- 180 מעלות למשך כ- 50 דקות (לבדוק עם קיסם שהעוגה מוכנה). מוציאים את העוגות מהתנור ויוצקים עליהן את הסירופ ומצננים.פורסים ומגישים בליווי כפית יוגורט לכל פרוסה (על הפרוסה).המלצת השף:• להוסיף לעוגה שקדים טחונים (במקום חלק מהקמח).• להגיש את הפרוסות עם היוגורט בליווי פילטים של פרי הדר ו/או אגוזים קלויים.• להגיש בליווי כוס לרוויה.

מתכון לשתי תבניות אנגליות (מאלומיניום)
זמן הכנה: שעה ועשר דקות

חומרים:
3 כוסות קמח תופח
כף קורנפלור
100 גר' גבינת טוב טעם
2 גביעי יוגורט טרה
3 ביצים
כוס וחצי אבקת סוכר
100 גר' חמאת טרה מומסת (80 גר' לעוגה, 20 גר' לשימון התבניות),
2 כפות גרדת תפוז.

חומרים לסירופ:
חצי כוס מיץ הדרים (תפוז/לימון/פומלית)
רבע כוס סוכר
כוס מים
אופן הכנת הסירופ:
מחממים את כל החומרים תוך בחישה תמידית עד שהסוכר נמס

לקישוט:
כפית יוגורט טרה לכל פרוסה

אופן הכנת העוגה:
מערבבים בקערה את הביצים, יוגורט, טוב טעם, אבקת סוכר וגרדת התפוז.
מוסיפים לקערה את החמאה והקורנפלור.
מערבבים היטב.
מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים עד קבלת מסה (קצת נוזלית) אחידה.
משמנים תבניות אנגליות במעט חמאה מומסת.
יוצקים את המסה לתבניות (כחצי גובה עד שליש גובה).
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ- 180 מעלות למשך כ- 50 דקות (לבדוק עם קיסם שהעוגה מוכנה).
 מוציאים את העוגות מהתנור ויוצקים עליהן את הסירופ ומצננים.
פורסים ומגישים בליווי כפית יוגורט לכל פרוסה (על הפרוסה).

המלצת השף:
• להוסיף לעוגה שקדים טחונים (במקום חלק מהקמח).
• להגיש את הפרוסות עם היוגורט בליווי פילטים של פרי הדר ו/או אגוזים קלויים.
• להגיש בליווי כוס לרוויה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר