עוגת מוס גבינה על מצע סיידר תפוחים

מצרכים לגנאש שוקולד לבן:1 מיכל שמנת עמידה לקצפת150 גר' שוקולד לבן שבור לקוביותמצרכים לבצק:1.5 כוסות קמח120 גר' חמאה חתוכה לקוביות2 כפות חלב קר1 חלמוןתבנית עגולה קפיציתמצרכים למלית:3 כוסות חליטת סיידר תפוחים של "חוות דרך התבלינים"6 כוסות מים רותחים2 כפות סוכרמצרכים לקרם הגבינה:2 מיכלים שמנת עמידה לקצפת1 כוס סוכר14 גר' ג'לטין1/2 כוס חלב.500 גר' גבינה 9%אופן הכנת גנאש השוקולד:להמיס במיקרוגל את המרכיבים עד לתערובת חלקה.לצנן ולשמור במקרר למשך לילה.למחרת להקציף לקציפה יציבה.אופן הכנת הבצק:לחמם תנור ל-180 מעלות.להכניס את המרכיבים למעבד מזון עד למרקם בצק פריך. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולקרר כשעה.לרדד את הבצק בין שני דפי אפייה לעלה בקוטר התבנית ולהדק על התבנית.לחורר את הבצק עם מזלג.לאפות עד להזהבה.אופן הכנת המלית:לבשל את התערובת עם המים והסוכר על אש גבוהה כעשר דקות עד לצמצום הנוזלים.לסנן את התערובת מהנוזלים.את הנוזל לשמור במקרר (למרקם סירופ) ואת התערובת לפזר על הבצק.אופן הכנת קרם הגבינה:להקציף את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה.להמיס את הג'לטין בחלב כ-10 דקות ולאחר מכן לחמם במיקרוגל כ-20 שניות. להוסיף לגבינה דרך מסננת צפופה את הג'לטין ולערבב היטב.לקפל את הקצפת לגבינה עד לתערובת אחידה.לכסות את מלית סיידר התפוחים בקרם הגבינה ולקרר למספר שעות.למרוח את גנאש השוקולד מעל קרם הגבינה.לקשט בסירופ הסיידר.

מצרכים לגנאש שוקולד לבן:
1 מיכל שמנת עמידה לקצפת
150 גר' שוקולד לבן שבור לקוביות
מצרכים לבצק:
1.5 כוסות קמח
120 גר' חמאה חתוכה לקוביות
2 כפות חלב קר
1 חלמון
תבנית עגולה קפיצית
מצרכים למלית:
3 כוסות חליטת סיידר תפוחים של "חוות דרך התבלינים"
6 כוסות מים רותחים
2 כפות סוכר
מצרכים לקרם הגבינה:
2 מיכלים שמנת עמידה לקצפת
1 כוס סוכר
14 גר' ג'לטין
1/2 כוס חלב.
500 גר' גבינה 9%

אופן הכנת גנאש השוקולד:

להמיס במיקרוגל את המרכיבים עד לתערובת חלקה.
לצנן ולשמור במקרר למשך לילה.
למחרת להקציף לקציפה יציבה.

אופן הכנת הבצק:
לחמם תנור ל-180 מעלות.
להכניס את המרכיבים למעבד מזון עד למרקם בצק פריך.
לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולקרר כשעה.
לרדד את הבצק בין שני דפי אפייה לעלה בקוטר התבנית ולהדק על התבנית.
לחורר את הבצק עם מזלג.
לאפות עד להזהבה.

אופן הכנת המלית:
לבשל את התערובת עם המים והסוכר על אש גבוהה כעשר דקות עד לצמצום הנוזלים.
לסנן את התערובת מהנוזלים.
את הנוזל לשמור במקרר (למרקם סירופ) ואת התערובת לפזר על הבצק.

אופן הכנת קרם הגבינה:
להקציף את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה.
להמיס את הג'לטין בחלב כ-10 דקות ולאחר מכן לחמם במיקרוגל כ-20 שניות.
להוסיף לגבינה דרך מסננת צפופה את הג'לטין ולערבב היטב.
לקפל את הקצפת לגבינה עד לתערובת אחידה.
לכסות את מלית סיידר התפוחים בקרם הגבינה ולקרר למספר שעות.
למרוח את גנאש השוקולד מעל קרם הגבינה.
לקשט בסירופ הסיידר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר