עוגת פירות יבשים מקמח כוסמין לבן

מתכון של הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של 'הטחנות הגדולות של א"י'. האפייה בתבנית אינגליש קייק בתנור מחומם ל-180 מעלות

הצעת הגשה: קולים בטוסטר פרוסה ומורחים עליה חמאה מלוחה – מעדן. צילום מנחם גרייבסקי
הצעת הגשה: קולים בטוסטר פרוסה ומורחים עליה חמאה מלוחה – מעדן. צילום מנחם גרייבסקי

חומרים

2 ביצים
100 גרם (6 כפות מהודקות) סוכר חום

60 גרם (6 כפות) קמח כוסמין לבן כמו של הטחנות הגדולות של א"י
1/2 כפית אבקת אפייה

400-300 גרם (4-3 כוסות) מיקס פירות יבשים ואגוזים קצוצים גס (אגוזי מלך, שקדים, משמשים, תאנים, חמוציות, קוביות קוקוס, צימוקים, או כל שילוב שעולה בדעתכם)

אופן ההכנה

מערבבים היטב ביצים וסוכר חום.
בקערה קטנה מערבבים היטב את הקמח עם אבקת האפייה.

מוסיפים את התערובת לביצים ומערבבים רק עד לאיחוד.
מוסיפים את הפירות היבשים והאגוזים לתערובת ומערבבים היטב בעזרת לקקן.
משמנים היטב תבנית אינגליש קייק.

יוצקים את התערובת פנימה וטופחים מעט על התבנית.
אופים כ-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שקיסם שננעץ פנימה יוצא יבש.
מקררים לגמרי.

פורסים ומגישים.

 הצעת הגשה

קולים בטוסטר פרוסה ומורחים עליה חמאה מלוחה.

למידע ולמתכונים נוספים

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה