עוגת קלימטורט

 

עוגת הבית של הילטון וינה, קרויה על שם גוסטב קלימט – צייר אוסטרי, מהבולטים שבזרם היוגנדסטיל הווינאי.

תבנית עגולה בקוטר 24

חומרים לעוגה:קרינה ריג'אז, הילטון וינה
175 ג' חמאה רכה
220 ג' סוכר
10 חלמונים (צהוב)
10 חלבונים (לבן)
220 ג' אגוזי לוז קלויים ופרוסים דק
70 ג' פירורי לחם לבן
ריבת משמש למריחה

חומרים לציפוי ראשון (גנאש):
150 ג' שמנת מתוקה
150 ג' שוקולד מריר איכותי קצוץ

חומרים לציפוי שני (זיגוג):
150 ג' שוקולד מריר מומס
50 ג' שמן סויה

אופן ההכנה:
במיקסר מקציפים בעזרת הגיטרה חמאה רכה וחצי מכמות הסוכר.
מוסיפים חלמונים אחד אחד.
להקציף בנפרד חלבונים ושארית הסוכר לקצף יציב, אך לא חזק מדי, ולקפלו למאסה בעזרת מרית.
לערבב את האגוזים ופירורי הלחם ולקפל למאסה.
לחמם תנור ל- 180 מעלות.
לצקת לתבנית משומנת ולאפות בין 40 – 50 דקות בהתאם לעוצמת התנור.
לקרר את העוגה ולחצות אותה לרוחב ולמרוח בריבת משמש.

הכנת ציפוי הגנאש:
לחמם השמנת ולהבליע לתוכה את השוקולד הקצוץ ולצפות את העוגה ולקרר.

לזיגוג:
להמיס את השוקולד מעל סיר אדים כפול ולהבליע לתוכו את השמן.
לצקת על העוגה אחרי שהתקררה.

מתוך חגיגת קינוחים אוסטריים מסורתיים שיוגשו בטרקלין הלובי של מלון הילטון תל-אביב עד 31 במרץ 2012.
מגש טעימות זוגי הכולל מגוון מיני-קינוחים מסורתיים ומשקה חם אחד לכל אחד: 95 ₪ לזוג
פתוח מ- 12 בצהרים עד חצות בימים א-ה ובסופי השבוע, למעט מכניסת השבת עד צאתה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה