עוגת שטולן

מתכון של השף-קונדיטור מיקי שמו מקונדיטוריית שמו מתוך קינוחי קולקציית ט"ו בשבט שמציעה הרשת

משרים פירות יבשים וצימוקים בברנדי כשעה. מסננים היטב. חותכים את הפירות לקוביות. צילום דן לב
משרים פירות יבשים וצימוקים בברנדי כשעה. מסננים היטב. חותכים את הפירות לקוביות. צילום דן לב

מרכיבים (2 עוגות)

1/2 1 כוסות פירות מיובשים (משמשים, דבלים, אננס) – חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ

1 כוס צימוקים בהירים

120 מ"ל (1/2 כוס) ברנדי או אמרטו

200 גרם גבינת מסקרפונה

200 גרם סוכר (1 כוס)
2 ביצים
70 מ"ל חלב

1 כף ריבת משמש חלקה

קליפה מגוררת דק מ- 1/2 תפוז

420 גרם (3 כוסות) קמח רגיל

1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

1/2 כוס אגוזי מלך

1/2 כוס שקדים לא קלופים

לא חובה: 50 גרם מרציפן חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ

לקישוט: אבקת סוכר

אופן ההכנה

משרים פירות יבשים וצימוקים בברנדי כשעה. מסננים היטב.

חותכים את הפירות לקוביות.

מערבלים מסקרפונה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ- 2 דקות במהירות בינונית, לתערובת קרמית. מוסיפים ביצים אחת-אחת עד שנבלעות בתערובת. מוסיפים חלב, ריבת משמש וקליפת תפוז ומערבלים.

מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבלים כ- 2 דקות עד קבלת בצק אחיד ומעט דביק.

מוסיפים אגוזים ושקדים ומערבלים.

מוסיפים את המרציפן (לא חובה) ואת הפירות המיובשים המסוננים.

מערבלים רק עד לפיזורם בתערובת.

עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר כשעה להתייצבות.

מעצבים את הבצק על משטח מקומח קלות ל- 2 כיכרות באורך 23 ס"מ ורוחב 7 ס"מ.

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

מחממים תנור ל- 170 מעלות.

אופים כ- 30 דקות עד הזהבה.

מצננים היטב וזורים אבקת סוכר.

מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר עד שבוע.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה