fbpx

עוגת שמרים גבינה ושוקולד

ניתן למרוח על העוגות סירופ מי סוכר – מביאים לרתיחה ½ כוס מים עם 3/4 כוס סוכר. כשהעוגות יוצאות חמות – מורחים עליהן שכבה נדיבה מהסירופ. צילום נופר בוגנים
הקונדיטורית שמרית הילל מציעה עבור חברת 'אחוה' – יצרנית טחינה, חלוה ומוצרי מאפה, לרגל חג השבועות מתכון לעוגת שמרים גבינה ושוקולד – ללקק את האצבעות
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

מצרכים לעוגה בתבנית עגולה

לבצק

1 קילו קמח

20 גרם שמרים יבשים

150 גרם סוכר

450 מ"ל חלב (כוס ו- ¾)

4 ביצים

200 גרם חמאה רכה

למלית הגבינה והשוקולד

1 כוס ממרח שומשום ושוקולד כמו של אחוה

500 גרם גבינה מסקרפונה

100 גרם (חצי כוס) סוכר
1 ביצה

1 חלמון

2 כפיות תמצית וניל
30 גרם (3 כפות שטוחות) קורנפלור מנופה

צילום נופר בוגנים

אופן ההכנה

בקערת מערבל עם וו גיטרה שמים קמח, שמרים וסוכר.

מערבלים למשך דקה.

מוסיפים את שאר חומרי הבצק (חלב, ביצים, חמאה) ומעבדים כ- 10 דקות עד קבלת בצק חלק.

משמנים את הבצק במעט שמן.

מניחים בקערה גדולה עטופה בניילון נצמד ומתפיחים למשך שעתיים מחוץ למקרר.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט למלבן בגובה 1 מ"מ.

מערבבים את כל חומרי המלית.

מורחים את המלבן בממרח השוקולד והגבינה.

מקפלים לשלוש (קפלו צד אחד ועליו את השני).

מרדדים שוב למלבן דק עד כמה שניתן (עכשיו יש לנו שכבת גבינה באמצע).

שוב מורחים בנדיבות ממרח גבינה שוקולד ומקפלים.

חותכים את הבצק ל-4 רצועות וקולעים לצמה.

מניחים בתבנית עגולה משומנת מעט עם ניילון נצמד להתפחה נוספת למשך כשעה.

מורחים את העוגה בביצה טרופה ואופים כ- 45 דקות עד השחמה.

טיפ

ניתן למרוח על העוגות סירופ מי סוכר – מביאים לרתיחה ½ כוס מים עם 3/4 כוס סוכר.

כשהעוגות יוצאות חמות – מורחים עליהן שכבה נדיבה מהסירופ.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר