עוגת תפוחים עם גזר וריבת תפוזים

המתכון הזוכה בתחרות מתכוני תפוחים שהתקיימה במסגרת פסטיבל תפוחים שנערך לראשונה בישראל לקראת ראש השנה בקניון גבעתיים

החומרים:
200 גרם גזר
600 גרם תפוחי עץ
3 כפות מיץ לימון
4 ביצים
100 גרם מרגרינה לאפייה
100 גרם סוכר
100 גרם קמח תופח
100 גרם שקדים טחונים
50 גרם ריבת תפוזים

ההכנה:
קולפים את הגזרים והתפוחים. מגררים את כל הגזרים ותפוח אחד על מגררת דקה. את התפוחים שנותרו חותכים לפרוסות דקות ומערבבים עם מיץ הלימון.
מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות). מפרידים את הביצים וטורפים את הלימונים עם המרגרינה וחצי מכמות הסוכר. מוסיפים לתערובת את הקמח והשקדים ומערבבים היטב.
מקציפים את החלבונים לקצף רך, מוסיפים בהדרגה את הסוכר שנותר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב. מאחדים את הקצף בעדינות עם הגזר והתפוח המגוררים ועם תערובת החלמונים. בוחשים בתנועות רחבות עד שמתקבלת בלילה אחידה.
משמנים תבנית אפייה (בקוטר 24 ס"מ), יוצקים לתוכה את הבלילה ומיישרים. מניחים למעלה את פרוסות התפוחים. אופים 45 דקות. מוציאים מהתנור ומקררים.
כשהעוגה קרה, מחממים מעט את ריבת התפוזים ויוצקים על פניה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר