עלי סלק ירוקים ברוטב סויה

חומרים:2 חבילות עלי סלק שורש ג'ינג'ר – 3 ס"מ2-3 שיני שום1 כף סויה 1 כפית שמן שומשום1 בצל לבן קצוץ 2 גבעולי כרישה כף מלאה של גבישי שורש קוזו (להשיג בחנות הטבע – השורש מעבה רטבים ובעל טעם ומרקם חמאתי. הוא גם משמש כתרופת פלא למערכת העיכול)אופן ההכנה:לשטוף היטב את עלי הסלק ולהפריד גבעולים מהעלים.לחתוך לרצועות דקות .לחמם במחבת כפית שמן שומשום.להוסיף ג'ינג'ר ושום לערבב כדקה.להוסיף את הכרישה ולערבב.להוסיף את גבעולי עלי הסלק ולהמשיך לערבב.בצד לערבב את הסויה עם חצי כוס מים וכף קוזו עד שהקוזו נמס.להוסיף למחבת ביחד עם העלים הירוקים .לערבב ולהמשיך לחמם על אש קטנה עד שהעלים רקים אבל צבעם עדיין ירוק בהיר (2-3 דקות).להוריד מהאש ולהגיש מייד על מצע אורז מלא.ליאורה אקוקה גולדברג – תזונה טבעית ומאוזנת, ייעוץ אישי והנחיית סדנאות לארגונים וקבוצות

חומרים:
2 חבילות עלי סלק
שורש ג'ינג'ר – 3 ס"מ
2-3 שיני שום
1 כף סויה
1 כפית שמן שומשום
1 בצל לבן קצוץ
2 גבעולי כרישה
כף מלאה של גבישי שורש קוזו (להשיג בחנות הטבע – השורש מעבה רטבים ובעל טעם ומרקם חמאתי. הוא גם משמש כתרופת פלא למערכת העיכול)

אופן ההכנה:

לשטוף היטב את עלי הסלק ולהפריד גבעולים מהעלים.
לחתוך לרצועות דקות .
לחמם במחבת כפית שמן שומשום.
להוסיף ג'ינג'ר ושום לערבב כדקה.
להוסיף את הכרישה ולערבב.
להוסיף את גבעולי עלי הסלק ולהמשיך לערבב.
בצד לערבב את הסויה עם חצי כוס מים וכף קוזו עד שהקוזו נמס.
להוסיף למחבת ביחד עם העלים הירוקים .
לערבב ולהמשיך לחמם על אש קטנה עד שהעלים רקים אבל צבעם עדיין ירוק בהיר (2-3 דקות).
להוריד מהאש ולהגיש מייד על מצע אורז מלא.

ליאורה אקוקה גולדברג – תזונה טבעית ומאוזנת, ייעוץ אישי והנחיית סדנאות לארגונים וקבוצות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר