פאד תאי עם שרימפס – Pad Thai Goong Sod

מתכון ל- 4 מנותחומרים:60 מ"ל שמן צמחי 3 יח' שיני שום כתושות250 גר' שרימפס מנוקה וקלוף150 גר' טופו, חתוך לקוביות קטנות80 גר' לפת סינית כבושה, קצוצה דק30 גר' שרימפס מיובש300 גר' אטריות אורז רחבות, מושרות במים קרים, עד הלבנה ומסוננות230 מ"ל רוטב פאד תאי (מתכון להלן)2 יח' ביצים150 גר' נבטי שעועית70 גר' בצל ירוק, חתוך למקלות באורך 4 ס"מ40 גר' בוטנים קלויים, לא מומלחים וקצוציםאבקת צ'ילי להגשה4 יח' פלחי ליים להגשהאופן ההכנה:מחממים שתי כפות מהשמן בווק בחום בינוני ומטגנים את השום עד שהוא ריחני. מוסיפים את השרימפס ומטגנים עד שינוי צבע, אך לא עד שמבושלים לגמרי. מוציאים מן הווק ושומרים להמשך.מוסיפים עוד מעט שמן לווק ומטגנים את הטופו והשרימפס המיובש, עד שהטופו משחים.מוסיפים את האטריות ומערבבים עד שהן מתרככות מעט. מוסיפים את הרוטב בהדרגה, טועמים ומתקנים עם עוד רוטב במידת הצורך. מוסיפים את הלפת הכבושה ועוד שרימפס מיובש ומערבבים.מזיזים את תוכן הווק לצד אחד, יוצקים מעט שמן לתחתית הווק ומטגנים בו על אש גבוהה את השרימפס המבושל חלקית. פותחים את הביצים מעל השרימפס, מנמיכים מעט את גובה הלהבה, מכסים באטריות ומניחים לביצים להתבשל. מערבבים את האטריות בכדי לפזר את הביצים המבושלות. מוסיפים את הנבטים, הבצל הירוק והבוטנים. מגישים את המנה עם נבטים טריים, בצל ירוק, פרח בננה, פלחי ליים ומעט בוטנים.חומרים לרוטב פאד תאי:300 גר' שום כבוש 100 גר' שיני שום כתושות170 גר' צ'ילי תאילנדי טרי3 כוסות רוטב צ'ילי3 כוסות קטשופ1 כוס נוזל כבישת השום 1 ק"ג סוכר דקלים375 מ"ל חומץ סינטטי 3 כוסות מיץ תמרינדי3 כפות מלח1/2 כוס רוטב דגים3 ליטר מיםאופן ההכנה:מניחים את כל חומרי הרוטב במעבד מזון וטוחנים עד קבלת תערובת חלקה. מעבירים לסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם לחצי בערך. טעמו של הרוטב צריך להיות מתוק, חמוץ ומעט מלוח. מצננים ושומרים במיכל אטום בקירור.

מתכון ל- 4 מנות

חומרים:
60 מ"ל שמן צמחי
3 יח' שיני שום כתושות
250 גר' שרימפס מנוקה וקלוף
150 גר' טופו, חתוך לקוביות קטנות
80 גר' לפת סינית כבושה, קצוצה דק
30 גר' שרימפס מיובש
300 גר' אטריות אורז רחבות, מושרות במים קרים, עד הלבנה ומסוננות
230 מ"ל רוטב פאד תאי (מתכון להלן)
2 יח' ביצים
150 גר' נבטי שעועית
70 גר' בצל ירוק, חתוך למקלות באורך 4 ס"מ
40 גר' בוטנים קלויים, לא מומלחים וקצוצים
אבקת צ'ילי להגשה
4 יח' פלחי ליים להגשה

אופן ההכנה:
מחממים שתי כפות מהשמן בווק בחום בינוני ומטגנים את השום עד שהוא ריחני.
מוסיפים את השרימפס ומטגנים עד שינוי צבע, אך לא עד שמבושלים לגמרי.
מוציאים מן הווק ושומרים להמשך.
מוסיפים עוד מעט שמן לווק ומטגנים את הטופו והשרימפס המיובש, עד שהטופו משחים.
מוסיפים את האטריות ומערבבים עד שהן מתרככות מעט.
מוסיפים את הרוטב בהדרגה, טועמים ומתקנים עם עוד רוטב במידת הצורך.
מוסיפים את הלפת הכבושה ועוד שרימפס מיובש ומערבבים.
מזיזים את תוכן הווק לצד אחד, יוצקים מעט שמן לתחתית הווק ומטגנים בו על אש גבוהה את השרימפס המבושל חלקית.
פותחים את הביצים מעל השרימפס, מנמיכים מעט את גובה הלהבה, מכסים באטריות ומניחים לביצים להתבשל.
מערבבים את האטריות בכדי לפזר את הביצים המבושלות.
מוסיפים את הנבטים, הבצל הירוק והבוטנים.
מגישים את המנה עם נבטים טריים, בצל ירוק, פרח בננה, פלחי ליים ומעט בוטנים.

חומרים לרוטב פאד תאי:
300 גר' שום כבוש
100 גר' שיני שום כתושות
170 גר' צ'ילי תאילנדי טרי
3 כוסות רוטב צ'ילי
3 כוסות קטשופ
1 כוס נוזל כבישת השום
1 ק"ג סוכר דקלים
375 מ"ל חומץ סינטטי
3 כוסות מיץ תמרינדי
3 כפות מלח
1/2 כוס רוטב דגים
3 ליטר מים

אופן ההכנה:
מניחים את כל חומרי הרוטב במעבד מזון וטוחנים עד קבלת תערובת חלקה.
מעבירים לסיר ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם לחצי בערך.
טעמו של הרוטב צריך להיות מתוק, חמוץ ומעט מלוח.
מצננים ושומרים במיכל אטום בקירור.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר